Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș „ Am deplina convingere că problema vizelor cu Canada este rezolvată“

ro

27 Oct, 2016 23:54 1642 Marime text
Premierul Dacian Cioloș s-a declarat convins că problema vizelor cu Canada este rezolvată, eliminarea vizelor urmând să fie anunțată formal de guvernul canadian.
 

"Trebuie să anunțe formal, oficial guvernul canadian, dar am deplina convingere că da, această problemă este rezolvată, și am convingerea aceasta de mai multă vreme. (...) Această problemă a fost lăsată de o parte. Am luat acest subiect, mi-am asumat acest subiect undeva în vara acestui an, când am decis să merg în Canada și să susțin acest lucru și în interesul României și al Bulgariei, pentru că asta este, suntem la pachet. Și doar România a făcut demersuri proactive în relație cu Guvernul canadian. Am avut două întâlniri directe cu premierul canadian și mai multe convorbiri telefonice în această perioadă", a relatat premierul la Realitatea TV.

 
El a spus că pe acest dosar "a lucrat foarte bine" cu europarlamentarul Sorin Moisă, care a fost și este implicat și în ratificarea CETA în Parlamentul European.
 

"Ne-am coordonat acțiunile astfel încât să îi convingem pe canadieni că decizia trebuie luată acum, înainte de aprobarea CETA și nu după aceea, pentru că acesta era obiectivul Guvernului canadian. (...) Am insistat ca problema să fie rezolvată acum. Am găsit o soluție chiar și după ce prietenii noștri bulgari au acceptat o variantă de care noi am spus că nu ne mulțumește. Noi am continuat negocierile cu demnitate și cu fermitate și am reușit să convingem partenerii noștri canadieni de ce e important ca eliminarea vizelor să se facă din 2017 și nu din 2018", a spus premierul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii