Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 6. Peste 1.000 de persoane prezente Constanţa protestează din nou (galerie foto+video)

ro

04 Nov, 2015 19:14 3814 Marime text
Cele trei zile de doliu național în urma incendiului în care au murit peste 30 de oameni în club Colectiv au culminat la Bucureşti, aseară, cu un protest de 25.000 de oameni, care au scandat: „Oprea demisia! Ponta demisia!". Rezultatul protestului s-a văzut azi dimineață, când Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone şi-au anunţat demisia.
 
În acest context, constănţenii au anunţat, pe o reţea de socializare, că vor protesta la rândul lor în faţa Prefecturii, în seara aceasta.
 
„Dacă îţi pasă, ieşi din casă! Dacă eşti revoltat pe Facebook, fii revoltat şi în realitate! Nu pot cumpără toate Generaţiile!!! Vino şi TU !!! Corupţia încă ucide!!! Ne vedem în faţa Prefecturii, iar la ora 20.00, ieşim în stradă în marş!”, au scris aceştia pe Facebook.
 
Constănţenii au o serie de dorinţe, şi anume:
„1. Alegeri anticipate şi Parlament cu 300 de parlamentari;
2. Guvern de Tehnocraţi;
3. Demisia lui Victor Ciorbea;
4. Vot prin corespondenţă;
5. Anchetarea tuturor celor implicaţi la mineriade”.

UPDATE 6, ora 22.59
 
Persoanele care încă au rămas la proteste în Constanţa au aprins lumânări pentru cei peste 30 de tineri care s-au stins din viaţă în incendiul din clubul Colectiv. Precizăm că, şi în aceste momente, Piaţa Universităţii din Bucureşti este plină de oameni.

UPDATE 5, ora 21.00
 
În aceste momente, protestatarii se întorc din zona Casei de Cultură spre Prefectură. Până acum, nu au fost înregistrate incidente. 20 de echipaje ale Jandarmeriei, Poliției Locale și Poliției Rutiere îi însoțesc pe aceştia. Potrivit jandarmilor, în jur de 4.000 de oameni protestează la Constanţa.

UPDATE 5, ora 21.00
 
Şi în aceste momente se protestează la Constanţa! Se strigă „Colectiv, colectiv”, „Jos guvernul!”, „Nu vă mai jucaţi, veniţi şi protestaţi”.

UPDATE 4, ora 19.53

Constănţenii se duc pe jos, în marş, spre zonele mai populate pentru a îndemna oamenii să iasă în stradă.

UPDATE 3, ora 19.38

În aceste momente, sunt peste 1.000 de persoane. S-a ţinut un moment de reculegere la Beirut. Precizăm că sunt prezente şi echipe ale poliţiei. Se strigă „Constanţa!”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!” şi „Veniţi cu noi!”.

UPDATE 2, ora 19.32

În jur de 1.000 de constănţeni s-au adunat, în seara aceasta, să protesteze. S-a blocat drumul.



UPDATE 1, ora 19.21

Aproape 500 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii din Constanţa. Se cer anticipate şi se scandează „Constanţa, trezeşte-te!”. În aceste momente, au plecat, în marș, pe Tomis.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Paul PARVU 05 Nov, 2015 15:58 "ET EGO IN... ARCADIA" !!! Si NOI am fost ACOLO, la CONSTANTA, la MITINGURILE si MARSURILE... " NOILOR GOLANI", da ?!... !!! Alaltaieri seara !... Ieri seara !... si O SA FIM... SI IN ACEASTA SEARA !!!! Siiii... IN FIECARE ZI, SEARA-de-SEARA, ca in... Piata UNIVERSITATII 1990 (O. TEMPORAAAAA!!!!!!!!!!!... ), acel.... "EVEREST " al TINERETII NOSTRE, CIVICE-si-PATRIOTICE !!!!! Pana cand ?!... Paiiiiii..., PANA CAND: 1. DEMISIONEAZA Parlamentul actual, AL... RUSINIIIII (NATOONALEEEE) !!!!!!!!!!!!!!!!; 2. Se instituie o... "ADUNARE CONSTITUANTA" (!!!), cu un PRIM (FUNDAMENTAL si URGENT-IMPERATIV) obiectiv: MODIFICAREA CONSTITUTIEI ACTUALE, in sensul PERMITERII (ACUM !!!!, cand este, EVENTUAL... (Sic !) , (CHIAR) MAI PUTIN DE UN AN PANA LA ALEGERILE "LEGISLATIVE", conform programarii INITIALE... ) MODIFICARII... "LEGII ELECTORALE" IN VIGOARE, prin INTRODUCEREA, in primul rand (!!!!!!!!!), a... REZULTATULUI VOINTEI, exprimate de catre POPOR, in mod... DIRECT (!!!!!!!), prin REFEREDUM (asaaaa... , "CONSULTATIV", cum a fost el !!!!), care a... HOTARAT (!!!!!!) ca TREBUIE (!!!) sa avem MAXIMUM (!!!) 300 (TREI SUTE, daaaaa ????!!!!...) de PARLAMENTARI !!!!!!!!!; 3. Pe... NOUA (!!!) LEGE ELECTORALA, votata de catre "(ADUNAREA) CONSTITUANTA" (consecutiv MODIFICARII CORESPUNZATOARE A CONSTITUTIEI !!!), se vor face ALEGERI ANTICIPATE !!! 4. In tot acest (CAT MAI... SCUUUUUUURT !!!!!) TIMP, TARA va fi guvernata de catre un CABINET de... "TEHNOCRATI" (!!!), compus din PROFESIONISTI (!!!), care sa nu fi facut, pana acum, parte din... STRUCTURILE POLITICE / PARTINICE EXECUTIVE, la nivel deeee... "VARF" !!!!! Siiii..., TOATE (!!!) ACESTEA: CU MAXIMA CELERITATE, sa fie CLAR acest lucru !!!! NU mai... TOLERAM:... "CARPELI", "VRAJELI", "GIUGELE"-si-MARGELE, AMANARI-si-PERTRACTARI, s-a INTELEEEEEEESSSS ???!!!... Altfel..., VE FI VAI DE MAMA-VOASTRA (de... AVERILE VOASTRE FARAONICE, de FAMILIILE VOASTRE, DE... NEAMURI-PROASTE, de "GHERTOI" si "COCALARI" !!!, de VILELE VOASTRE, stil... PIRAMIDA, de... AUTOTURISMELE VOASTRE cat CAMIONU'..., S.A.M.D. !!!), baiiii. BANDITILOR (!!!), CARE ATI DISTRUS, in (DOAR !!!... )26 de ani, UNA DINTRE CELE MAI... BOGATE si FRUMOASE (de la... Dumnezeu /Natura, venind acest...NEMERITAT (!!!) DAR !!!!...) TARI, DE PE ACEST PAMANT !!!!