Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur în Vrancea, la o zi după ce Mărmureanu vorbea de un seism puternic (VIDEO)

ro

21 Jun, 2011 22:03 1131 Marime text

Activitatea seismică din Vrancea continuă să le dea emoţii românilor. Un nou cutremur uşor s-a produs, marţi, la doar o zi după ce specialistul Ghoerghe Mărmureanu a vorbit despre posibilitatea producerii unui cutremur puternic, de peste 7 pe scara Richter, la noi în ţară.

Cutremurul s-a produs la ora locală 15:21 şi a avut o magnitudine de 2,9 pe scara Richter. Epicentrul seismului a fost localizat la 40 de kilometri Vest de Focşani, 40 de kilometri Est de Covasna şi 4 kilometri Nord-Vest de Nereju, la o adâncime de 96 de kilometri.

Dată fiind intensitatea uşoară a cutremurului, nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Mărmureanu anunţă un cutremur catastrofal

Invitat luni seară la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzată de B1 TV, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a vorbit şi despre posibilitatea producerii unui cutremur puternic la noi în ţară.

Mărmureanu a declarat că un cutremur catastrofal va avea loc și în România şi că acesta va avea o magnitudine de peste 7 pe scara Richter.

"Este exact fereastra potrivită", a adăugat specialistul.

Două seisme într-o zi


Seismele cu magnitudinea de sub 4 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate uşoară. De regulă, acestea nu provoacă victime sau pagube semnificative, iar unele nu sunt resimțite pe o rază mai mare de câţiva kilometri.

Cele mai recente cutremure din România au fost înregistrate cu o zi în urmă, pe 20 iunie. Acestea au avut magnitudini de 2,5, respectiv 2,7 pe scara Richter şi s-au produs la un interval de doar o jumătate de oră.

Vezi video pe http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cutremur-in-vrancea-la-o-zi-dupa-ce-marmureanu-vorbea-de-un-seism-puternic-video-6811.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii