Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur de peste 6 grade în Japonia

ro

01 Apr, 2016 07:11 1804 Marime text
 
Un seism cu magnitudinea de 6,0 grade s-a produs, în această dimineață, în largul coastelor Japoniei, potrivit Institutului american de studii geologice United States Geological Survey (USGS), a anunțat agenția japoneză de meteorologie. De altfel, Japonia, situată la joncțiunea a patru plăci tectonice, înregistrează anual peste 20% dintre cele mai puternice cutremure de pământ produse pe Terra.
 
Seismul s-a produs la ora 2:39 GMT (ora locală 11:39), epicentrul său fiind situat în mare, la o distanță de circa 350 de kilometri de Honshu, principala insula a arhipelagului japonez. Mișcarea telurică s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, a indicat agenția japoneză care a evaluat magnitudinea seismului la 6,1 grade.
 
O mare parte din vestul arhipelagului japonez a fost zguduit de cutremur, în special prefecturile Wakayama, Gifu, Shizuoka și Aichi, dar până acum nu au fost raportate victime. Agenţia de meteorologie dă asigurări ă nu există nici un pericol de tsunami.
 
Canalul de televiziune NHK, deținător al unei rețele de camere video care se declanșează imediat în caz de cutremur, a prezentat imagini cu vibrații puternice în zona prefecturii Wakayama, transmite France Presse (AFP). Trenurile au fost oprite temporar pentru verificarea căilor de transport.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii