Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur de magnitudine 6,3 azi dimineata

ro

02 Oct, 2009 12:39 1672 Marime text

Un nou cutremur de magnitudine 6.3 s-a produs vineri, puţin după ora 4.00, ora României. Cutremurul a avut loc in Pacificul de Sud, în largul insulelor Tonga şi Samoa. Nu s-a emis nici o alertă de tsunami şi nu sunt, deocamdată, informaţii despre eventuale victime sau pagube. In urma cu 3 zile un alt cutremur cu o magnitudine de 8 grade a zguduit zona, acesta fiind urmat si de un tsunami.

Cel puţin 160 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci sunt daţi dispăruţi după seismul urmat de tsunami, înregistrat marţi în Samoa, în Oceanul Pacific. Epicentrul seismului s-a situat la aproximativ 200 de kilometri de arhipelagul Samoa, din care o parte este stat independent, iar cealaltă aparţine Statelor Unite.

În urma seismelor, haosul a domnit pe străzile oraşului Pago Pago, capitala insulelor Samoa Americană. Miercuri, la o zi de la curtemur, Pago Pago, care are 65.000 de locuitori, a fost devastat. Majoritatea majoritatea magazinelor şi parterurilor clădirilor de birouri fiind distruse şi abandonate hoţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii