Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur de 8,1 grade pe scara Richter în zona Vrancea. Ce spun specialiştii INFP despre seismele ce pot avea loc în ţara noastră

ro

08 Nov, 2017 13:09 2125 Marime text
Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat pentru Antena 1 că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic şi s-a stabilit că în România poate avea loc un cutremur de maxim 8,1 grade pe scara Richter.
 

"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.

 
Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.
 

"În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României", a mai spus Constantin Ionescu.

Sursa: Antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii