Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur de 5,8 grade, produs în această dimineaţă

ro

12 May, 2016 08:52 2085 Marime text
Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 a avut loc în largul coastelor de nord-est ale insulei Taiwan astăzi la ora 11:17 (ora Beijingului), informează Institutul American de Geofizică (US Geological Survey, USGS), citat de agenția France Presse. China Earthquake Networks Center (CENC) a stabilit o magnitudine de 6,2, potrivit agenției Xinhua.
 
Cutremurul s-a produs la est de orașul de coastă Yilan, la 60 de kilometri de capitală, potrivit UGSR. Jurnaliștii agenției France Presse au relatat că seismul a zguduit unele clădiri dar până acum nu a fost raportate pagube. Potrivit presei locale, au existat întreruperi în furnizarea de energie electrică, unele persoane rămânând blocate în lifturi. Epicentrul seismului s-a aflat la 24,71 grade latitudine nordică și 122,00 grade longitudine estică, după cum spun cei de la agenția Xinhua.

Amintim că în luna februarie, 117 persoane au fost ucise la prăbușirea unui complex rezidențial în Tainan, în sudul Taiwanului, după un cutremur de 6,4 grade. Taiwanul este situat aproape de intersecția a două plăci tectonice și din această cauză este zguduit în mod regulat de cutremure.

Un seism cu magnitudinea de 7,6 s-a produs în septembrie 1999, provocând moartea a aproximativ 2.400 de persoane, amintește agerpres.ro.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii