Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Constituţională a României urmează să ia decizia în Cazul Iohannis

ro

09 Dec, 2014 08:27 1862 Marime text
Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să ia astăzi decizia care va afecta decisiv şi sentinţa ÎCCJ în cazul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, scrie stiripesurse.ro.

CCR este aşteptată să se pronunţe în cazul excepţiei de neconstituţionalitate referitoare la dispoziţiile privind incompatibilitatea aleşilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local, prevederi în baza cărora are proces şi preşedintele ales Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului. Iniţial, excepţia a fost ridicată de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu. Ulterior, Curtea a mai avut pe ordinea de zi dosare în care era ridicată aceeaşi excepţie, acestea fiind amânate tot pentru marţi. Excepţia ridicată se referă la neconstituţionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003, relatează stiripesurse.ro.

Dacă CCR admite excepţia de neconstituţionalitate, Klaus Iohannis şi alţi zeci de primari din ţară scapă de verdictele de incompatibilitate.

Sursa: stiripesurse.ro
Sursa foto: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii