Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Cum vrea statul român să prevină corupţia în achiziţiile publice

ro

21 Jan, 2014 16:00 1535 Marime text
Procedurile de recuperare a prejudiciilor cauzate României de achiziţiile publice viciate de corupţie şi conflict de interese, în absorbţia fondurilor europene, sunt împovărătoare, de durată şi ineficiente, arată experţii Comisiei Europene, în proiectul Raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie care urmează să fie prezentat miercuri.
Potrivit HotNews, comisia remarcă însă că ANI şi ANRMAP pregătesc un sistem de verificare pentru a preveni conflictul de interese şi corupţia în sistemul de achiziţii publice.
„Acesta necesită amendarea cadrului legislativ şi introducerea unui sistem informatic integrat pentru a preveni şi detecta posibilele conflicte de interese. Intenţia este ca, folosind un format standard, toate autorităţile privind achiziţiile publice să notifice la ANI persoanele implicate în deciziile privind achiziţiile, care va face verificări încrucişate cu declaraţiile de interese. Autoritatea contractantă va fi avertizată apoi în avans privind posibile probleme şi, în ultimă instanţă, cazul poate fi notificat procurorilor”, descrie CE viitorul sistem românesc de prevenire a conflictului de interese în achiziţiile publice pe fonduri europene.

Citeşte ştirea completă aici (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16451716-draftul-raportului-mcv-procedurile-recuperare-fondurilor-pierdute-romania-achizitiile-publice-viciate-sunt-impovaratoare-durata-ineficiente-efect-are-legea-lui-dragnea.htm)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii