Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se stabileşte taxa de habitat

ro

29 Jan, 2014 15:41 2277 Marime text
Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) informează contribuabilii, persoane fizice, că pentru a beneficia de subvenţia la taxa de habitat, condiţiile esenţiale sunt: de a avea un venit net mediu pe membru de familie de până la 1500 de lei şi de a nu deţine împreună cu familia în integralitate alte clădiri sau spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, pe raza Municipiului Constanţa.
 
Nr. Crt. Tranşă de venit net pe membru de familie Cuantum taxă habitat
1 0-310 lei 3 lei/pers/lună
2 310,1-540 lei 4 lei/pers/lună
3 540,1-900 lei 5 lei/pers/lună
4 900,1-1500 lei 8 lei/pers/lună
5 Peste 1500 lei 10 lei/pers/lună
 
Prin familie se înţelege soţul, soţia, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu sau resedinţă ori care locuiesc şi gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei. Pot beneficia de ajutor de încălzire şi cei care stau cu chirie.
 
Cuantumul venitului lunar net pe membru de familie se stabileşte pe baza declaraţiilor depuse la sediile Primăriei Municipiului Constanţa, odată cu cererea pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece, astfel:
- la punctul de lucru din City Park Mall – pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale, butelii GPL sau energie electrică,
- la punctul din strada Ecaterina Varga nr. 25 - 27 – pentru cei care se încălzesc cu energie termică de la RADET sau CET,
- la punctul de lucru din str. Amzacea nr. 13  – pentru cei care se încălzesc cu lemne de foc.
 
 Pentru persoanele fizice care au depus dosare pentru subvenţia la căldură (indiferent de sursa de încălzire), taxa de habitat va fi recalculată în mod automat cu încadrarea în cuantumul aferent venitului net mediu pe membru de familie. În situaţia în care apar modificări în componenţa familiei sau în veniturile realizate, aceste persoane se vor prezenta la sediul Primăriei Constanţa unde au depus cererea, pentru a anunţa noile modificări. Nu este necesar să anunţe modificările intervenite şi la agenţiile Serviciului Public de Impozite şi Taxe, deoarece acestea se vor comunica automat de către Primăria Constanţa.
 
Persoanele fizice care nu au depus, până în prezent, dosare pentru subvenţia la încălzire, dar se încadrează în condiţiile respective, pot depune în continuare cereri la sediile Primăriei Municipiului Constanţa, de la adresele sus-amintite, în funcţie de modalitatea de încălzire.
 
Pentru toţi ceilalţi contribuabili care nu se încadrează în condiţiile specificate mai sus, taxa de habitat va fi recalculată în mod automat la 10 lei /pers/lună. Pentru efectuarea oricărei modificări, respectiv pentru declararea sau scoaterea din evidenţă a persoanelor la/de la taxa de habitat, aceste persoane se vor prezenta, ca şi până acum, la agenţiile Serviciului Public de Impozite şi Taxe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii