Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casoteca.ro Cum să transformi camera copilului într-un tărâm de basm (galerie foto)

ro

18 Feb, 2016 14:28 15266 Marime text
 
Un tătic din SUA a vrut să-i oferte fetiţei o cameră de basm. Nu a stat mult pe gânduri şi a reuşit să transforme o cameră banală într-o pagină de poveste. Transformă camera copilului într-un tărâm de basm, scrie casoteca.ro.
 
Să nu vă imaginaţi că toată lucrarea s-a făcut din doi timpi şi trei mişcări. Americanului i-au trebuit 18 luni şi 4.250 de dolari pentru a finaliza camera fetiţei. Micuţa îşi dorea un copac asemenea celor din cărţile cu poveşti, în care să poată sta şi citi, să se urce pe ramuri, dar să aibă parte şi de o zonă de stat pe jos. Pentru inspiraţie, tăticul s-a folosit de imaginile din desenele Disney. Americanul a petrecut 350 de ore, cel mai adesea din timpul liber, la sfârşit de săptămână şi a lucrat chiar şi nopţile. În plus, pentru că a vrut ca fetiţa lui să se poată juca în siguranţă, a discutat şi cu specialişti în incendii, tocmai pentru a evita astfel de incidente. Fetiţa are loc să stea în copac, unde nu duce lipsă de lumină.
 
Înainte de a se apuca efectiv de transformarea camerei, americanul, care este artist în industria jocurilor video, a întâmpinat ceva dificultăţi la desenul pe hârtie. După mai multe încercări, a pus la punct şi o cameră în miniatură, pentru a vedea exact cum ar putea fi transpus copacul în cameră.
 
După ce au fost trasate contururile pe perete, a fost montat scheletul metalic, pentru a putea susţine greutatea celei mici atunci când se va căţăra în copac. Apoi s-a trecut la montarea de plasă de sârmă pe ramurile copacului, moment în care a fost amplasată şi instalaţia electrică.
 
Textura copacului a fost realizată din ciment, apă, polimer lichid şi fibră de sticlă. Pentru a realiza textura, tăticul s-a folosit de mulaje din silicon. Ramurile copacilor au fost construiţi din papier mache. La final, s-a trecut la vopsirea trunchiului şi a ramurilor.
 
De asemenea, şi pereţii camerei au fost vopsiţi, bineînţeles, tot în culori de basm. Au fost montate apoi frunze, flori şi păsărele din plastic. Nu-i aşa că a ieşit spectaculos?


Sursa text și foto: casoteca.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii