Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a intervenit în cazul actorului Florin Busuioc. Ce a declarat ministrul Sănătății despre medicii care i-au salvat viața actorului

ro

07 Nov, 2018 21:32 1416 Marime text
În aproximativ 3 ore din  momentul în care Florin Busuioc a fost preluat de echipele SMURD și transportat la SCJU Craiova, medicii specialiști  au aplicat corect procedurile medicale care se impun în astfel de situații, inclusiv montarea unui stent, informează Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, operația a fost realizată în cadrul Clinicii de  cardiologie intervențională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de Dr. Paul Trașcă, medic primar cu competență în cardiologie intervențională și asistat de  dr. Eugen Țiereanu, medic rezident  anul 5 și dr. Emilia Goanță, medic specialist  cu competență europeană în  electrofiziologie.

Potrivit Ministerului Sănătății, deoarece în acest moment SCJU Craiova nu are  numărul de medici necesari pentru organizarea unor gărzi în specialitatea cardiologie intervențională, unitatea sanitară organizează gărzi la domiciliu pentru această specialitate, astfel încât să asigure intervenția în cazuri de urgență. Această soluție este practicată în mai multe spitale din Europa care se confruntă cu lipsa de personal. În trecut,  SCJU Craiova a scos la concurs posturi de specialiști, însă acestea nu au fost ocupate. Posturile vor fi scoase din nou la concurs, pentru a crea posibilitatea înființării unei linii de gardă în cardiologie intervențională.

“ Procedurile aplicate în acest caz au fost corecte. Pacientul a avut parte de cele mai bune îngrijiri. Însă, avem nevoie  de medici specialiști în  Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Am convingerea că  majorările salariale  acordate de Guvern anul acesta, achizițiile  de aparatură de înaltă performanță și proiectele  noilor spitale vor determina medicii să rămână în țară, unde avem mare nevoie de  personal ”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii