Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum își ascunde Radu Mazăre averea Primarul este chiriaș în propria casă (video)

ro

14 Apr, 2014 14:37 2975 Marime text
Radu Mazăre este chiriaş în propria casă. Dezvăluirile au fost făcute în exclusivitate de Sorina Matei, în emisiunea Actualitatea Românească, de pe B1 Tv.

Terenul de 4.400 de metri pătraţi şi vila de pe malul lacului Sutghiol, în care locuieşte Radu Mazăre, sunt controlate de el prin interpuşi şi două firme.

Una aparţine unui grec şi fratelui său Mihai Mazăre, iar cealaltă firmă este a mamei sale, Victoria Gabriela Mazăre şi a aceluiaşi frate, Mihai Mazăre.
O scurtă perioadă şi edilul Constanţei a fost administrator la una din firme.

Radu Mazăre este primarul Constanţei, iubeste sporturile extreme, femeile, petrecerile şi se declară un excelent dansator. Tot în paşi de dans vrea să fenteze şi justiţia. Radu Mazăre are un contract de închiriere pentru un "dormitor" de 680 de metri pătraţi, accesul la baie şi la bucătăria vilei de pe malul lacului Siutghiol.

„Vila și terenul de 4400 mp sunt controlate prin interupuși, tot de primar. Ca atare, casa și terenul sunt pe două firme, SC NISIPURI SA și APV MEDIA TURISM. În 1998 Mazăre a fost numit administrator la Nisipuri, s-a retras la 6.11.2003 , deci firma care are casa”, a precizat Sorina Matei.

În 2013, Radu Mazăre a acordat împrumuturi de 362.000 de euro firmei NISIPURI SA.
„Firma e a unui grec. Mai sunt câțiva acționari dar și fratele lui Mazăre, Mihai Mazăre”, potrivit jurnalistei.

Şi la societatea APV MEDIA, acţionari sunt Victoria Gabriela Mazăre, adică mama edilului şi Mihai Mazăre, fratele acestuia.

Pe 1 decembrie 2005, DNA a început urmărirea penală pe numele lui Mazăre, iar la 5 ani a fost trimis în judecată, alături de Nicuşor Constantinescu şi alţi 35 de inculpaţi în dosarul retrocedărilor ilegale. Procurorii au vorbit despre o reţea care ar fi retrocedat 100 de hectare, păgubind astfel statul român cu 114 milioane de euro. În acest caz, DNA mai vorbeşte şi despre un teren de 8300 de metri pătraţi, din care face parte terenul dar şi vila în care locuieşte acum Radu Măzăre.
Conform unor discuţii ambientale, fratele edilului Constanţei, Alexandru Mazăre ar fi încercat să "rezolve" cumva situaţia şi a apelat la Cătălin Voicu.

Sursa: B1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii