Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ajungi ofiţer SRI

ro

12 Mar, 2011 20:16 2572 Marime text

Procesul de recrutare pentru o poziţie de ofiţer în cadrul Serviciului durează până la 9 luni. În acest timp, eşti evaluat psihologic, medical, profesional de către recrutorii SRI, dacă te califici pentru un job în cadrul instituţiei. Absolvenţii de facultate care vorbesc fluent o limbă străină şi specialiştii cu expertiză în zonele de interes ale SRI şi care demonstrează compatibilitate cu profilul instituţiei sunt în vizorul recrutorilor pentru o poziţie de ofiţer de informaţii.

Profilul psihologic al ofiţerului din cadrul Serviciului

 

Eşti eligibil pentru o poziţie în cadrul SRI dacă dovedeşti adaptabilitate, rezistenţă la stres în condiţii de program prelungit, atenţie distributivă, că eşti echilibrat şi că eşti un bun comunicator.

De asemenea, trebuie să fii dispus să accepţi restricţionarea parţială sau totală a unor drepturi şi libertăţi civice, săpăstrezi confidenţialitatea strictă în legătură cu activitatea performată şi să adopţi un comportament compatibil cu interesele şi imaginea instituţiei, dacă vrei să lucrezi în cadrul Serviciului.

 

Profilul moral al candidatului ideal pentru poziţia de ofiţer SRI

 

Trebuie să dovedeşti loialitate faţă de ţară şi faţă de valorile democraţiei, potrivit informaţiilor publicate de site-ul instituţiei.

 

Vezi dacă te califici din punct de vedere profesional pentru un job de ofiţer la SRI

 

Dacă vrei să fii ofţer SRI, trebuie să fi absolvit o facultate şi să vorbeşti fluent o limbă străină. Mai mult, trebuie să nu fi fost înscris în partide/organizaţii politice, să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să nu fii în curs de cercetare sau judecată, să nu fii asociat unic şi să nu participi direct la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale. De asemenea, candidatul ideal mai trebuie să accepte verificările de securitate pentru identificarea eventualelor incompatibilităţi privind accesul la informaţii secrete de stat.

 

Candidatul ideal este dispus să fie relocat la nivel naţional.

 

Ai la dispoziţie 3 trasee profesionale pentru a ajunge ofiţer operativ de informatii.

1. Dacă ai absolvit una din facultăţile din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul, mai exact-facultatea de Informaţii, la una din cele două specializări: Psihologie-Informaţii şi Comunicare şi Relaţii Publice-Informaţii, sau dacă ai urmat (2) masterul Managementul activităţii de informaţii pentru securitate naţională, din cadrul aceleiaşi Academii.

A treia variantă de a accede în cadrul SRI ca ofiţer de informaţii vizează specialiştii în domenii de interes pentru activitatea SRI. În acest caz, candidatul trebuie să fi absolvit o facultate şi să aibă experienţă în domeniul în care are expertiză.

 

Candidaţii care vor să lucreze în cadrul SRI vor trimite o cerere de încadrare semnată olograf către Direcţia Judeţeană de Informaţii a SRI sau, după caz, către Biroul de Relaţii cu Publicul al Serviciului, din Capitală.

 

Cum şi cât decurge recrutarea

 

După ce au trecut 30 de zile de la înregistrarea cererii, candidaţii află dacă se califică pentru următoarele etape de recutare sau dacă au fost respinşi. Procesul de recrutare pentru o poziţie în cadrul SRI durează între 6 şi 9 luni, funcţie de domeniul vizat.

Dacă află că mergi mai departe în cursa pentru un job la SRI, după prima etapă de recrutare, urmează susţinerea interviurilor de selecţie, a examinărilor psihologice, medicale, profesionale, evaluarea cunoştinţelor de limbă străină, a cunoştinţelor de cultură generală, şi de operare PC, potrivit informaţiilor publicate pe pagina oficială a instituţiei.

Candidaţii cu performanţe similare vor fi departajaţi funcţie de media de absolvire şi de rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu.

www.money.ro 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii