Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a petrecut Tusac la Campingul din Venus

ro

01 May, 2011 20:54 1247 Marime text

Astăzi, de la ora 12.00, autobuzele şi microbuzele au transportat peste 2.500 de cetăţeni ai municipiului Mangalia dornici de o petrecere deosebită de 1 Mai.

În Campingul staţiunii Venus îi aşteptau şapte grătare încinse, pe care s-au fript peste 100.000 bucăţi de mititei româneşti, udaţi cu 5.000 litri de bere. Buna dispoziţie a fost întreţinută de o formaţie locală, dar şi de Petrică Mâţu Stoian - vechi prieten al Mangaliei şi de cantautorul Gheorghe Gheorghiu. S-a mâncat, s-a dansat şi s-a cântat muzică românească de petrecere timp de cinci ore.
În momentul în care şi-a făcut apariţia, primarul Mihai Claudiu Tusac a fost invitat la dans.
În scurta sa intervenţie la microfon, înainte de a-l prezenta pe Petrică Mâţu Stoian, primarul Mihai Claudiu Tusac a mulţumit cetăţenilor care au acceptat invitaţia sa de a petrece această zi împreună, ca într-o mare familie.
Edilul a amintit că semnificaţia acestei zile nu are legătură cu comunismul, ci cu Internaţionala Socialistă şi a fost proclamată Zi Internaţională a Muncii din 1889, iar România a preluat-o imediat în anul 1890. 'Eu vreau să vă amintesc că încă înainte de aceste semnificaţii, românii petreceau de 1 mai, de Florar, în cinstea renaşterii vegetaţiei, a naturii. Astăzi, fiind prezenţi aici, doresc să sărbătorim împreună tradiţia, legenda şi istoria şi să petrecem aici, la ţărm de mare, la iarbă verde, cu produse tradiţionale, cu muzică bună, aşa cum numai românul ştie să petreacă. Şi pentru că oamenii trebuie să se poarte ca şi cum ar fi oaspeţii naturii, nu stăpânii ei, vă rog să avem cu toţii grijă ca Pământul să rămână verde prin noi şi pentru noi. Petrecere frumoasă!', a încheiat primarul municipiului Mangalia.
De altfel, spusele sale au fost întărite de prezenţa permanentă printre petrecăreţi a salariaţilor firmei de salubritate din Mangalia, care curăţau imediat coşurile pline. Activitatea lor febrilă i-a determinat pe oameni să asculte sfatul edilului Mangaliei şi să păstreze campingul curat. Putem spune că Mangalia a petrecut la iarbă verde o zi deosebită, protejând în acelaşi timp natura

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii