Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost la slujba de Înviere pe plajă la Mangalia Cinci mii de lampioane aprinse au zburat către cer

ro

05 May, 2013 07:10 2145 Marime text
Aproximativ 7.000 de persoane au mers, sâmbătă noapte, în Portul turistic din Mangalia, unde a fost oficiată slujba de Înviere, fiind adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim.
Primăria Mangalia şi Arhiepiscopia Tomisului au organizat Slujba de Înviere în Portul turistic din Mangalia sub genericul "Lumina de la malul mării", iar la ceremonie au asistat aproximativ 7.000 de persoane, atât localnici, cât şi turişti veniţi pe litoral.
Lumina Sfântă a fost adusă la Mangalia de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu o cursă charter care a aterizat în jurul orei 22.00 pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, de către o delegaţie de oameni de afaceri din Mangalia, condusă de primarul Cristian Radu.
Slujba Învierii a fost oficiată de către Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, alături de un sobor de preoţi. Sfânta Lumină a fost adusă la altar de către Arhiepiscopul Tomisului cu o şalupă, pe apele Mării Negre.
Tot în seara de Înviere, Primăria a distribuit tuturor celor prezenţi în faţa altarului de pe plajă 5.000 de lampioane care au fost lansate spre cer sub sloganul "Lumina care vine se întoarce la ceruri".
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii