Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Culture Pub NU a solicitat şi NU a obţinut Autorizaţia de Securitate la Incendiu

ro

02 Nov, 2015 10:49 2392 Marime text
 
La doar două zile distanță de la tragedia din Clubul Colectiv din București, un incendiu a izbucnit într-un pub din Constanța, situat la subsolul Casei de Cultură.
 
Alarma cu incendiul de la Culture Pub s-a dat în jurul orei 19.30, din cauza unui panou electric suprasolicitat, din primele date, care a luat foc, iar ulterior flăcările s-au extins la întreaga instalație electrică a clubului. Din câte se pare, incendiul a izbucnit în bucătărie, de la panoul electric. Fumul gros a ajuns și la etaj, unde funcționează un casino.

„Anul trecut, în 2014, când a fost ultimul control la acestă locaţie (n.r. - Culture Pub) de la Casa de Cultură au fost constatate nouă nereguli şi au fost aplicate nouă sancţiuni din care patru amenzi în valoare de 8.500 de lei şi cinci avertismente. Una dintre aceste nereguli a fost că nu a solicitat şi nu a obţinut Autorizaţia la Securitate la Incendiu“, a declarat purtătorul de cuvânt a ISU Dobrogea, plt. Anca Chiriţă.

Următorul control era programat în această lună.

„Anul acesta, în aprilie, premergător sezonului estival, echipa de control s-a deplasat la Casa de Cultură la această locaţie, dar au găsit-o închisă pentru că şi-au desfăşurat activitatea în staţiunea Mamaia. Echipa de control s-a desfăşurat la punctul de lucru din staţiunea Mamaia unde s-a efectuat un control. Aceştia erau în amenajare la momentul respectiv şi au fost constatate două nereguli pentru care au fost sancţionaţi cu 1.000 de lei. Aceste nereguli erau de natură electrică. Urmând a fi replanificat pentru control începând cu luna noiembrie la punctul de lucru de la Casa de Cultură“, a mai adăugat plt. Anca Chiriţă

UPDATE 1, ora 12.38

Inspectoratul Teritorial de Muncă a sistat activitatea Culture Pub din Constanţa pe perioada efectuării cercetărilor.
„Activitatea clubului a fost sistată pentru că acum se desfăşoară cercetări la faţa locului. Acestea pot dura şi o săptămână. Localul nu va fi deschis până nu se va stabili cauza producerii incendiului“, a declarat Eugen Bola, inspectorul şef al ITM Constanţa
 
Tot el a mai precizat, pentru cotidianului  ZIUA de Constanţa, că au foist verificate şi contractele de muncă ale angajaţilor. „Sunt 19 angajaţi ai clubului, care au contracte de muncă active. Dar ancheta continuă. Trebuiă să vorbim cu fiecare angajat în parte“, a mai spus Eugen Bola.


Citeşte şi LA CLUBUL CARE A LUAT FOC ASEARĂ SE AFLĂ DEJA ORGANELE DE ANCHETĂ

VERIFICĂRI LA SÂNGE
INSPECTORII DE LA ITM CONSTANŢA, LA CULTURE PUB, CUPRINS ASEARĂ DE UN INCENDIU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii