Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu o simplă cerere depusă la ANAF se poate recupera taxa auto

ro

27 Aug, 2015 12:09 2581 Marime text
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță cetățenii, că prevederile Ordonanţei de Guvern în care este stipulat că persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi vehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot cere restituirea acesteia pe cale administrative. Asta, fără a mai fi nevoie să deschidă acţiune în instanţa. Aceaste prevederi vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.
 
În vederea punerii în aplicare a acestor prevederi ale Ordonanţei de Guvern va fi elaborată o procedura care va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în termen de 45 de zile de la publicarea Ordonanţei de Guvern în Monitorul Oficial.
 
ANAF roagă persoanele interesate să solicite restituirea sumelor ce reprezintă taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, după adoptarea procedurii de restituire.

Sursa foto: odat.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii