Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce au venit sindicaliştii Protest în faţa Gării Maritime din Portul Constanţa. Ziua a treia

ro

21 May, 2014 08:04 3083 Marime text
Şi astăzi, în cea de-a treia zi, peste trei sute de sindicalişti s-au strâns în faţa Companiei Naţionale a Porturilor Maritime Constanţa, unde protestează împotriva intenţiei primarului Radu Mazăre de a prelua, de către Consiliul Local Municipal, încă 13 procente din acţiunile deţinute de companie.
Aşa cum au mai arătat şi în zilele de luni şi marţi, sindicaliştii se tem că locurile lor de muncă vor fi puse în pericol şi că se va ajunge, treptat, la privatizarea companiei de stat.
Temerea lor este întemeiată şi de faptul că primarul Radu Mazăre a anunţat că, la preluarea acţiunilor, va impune mărirea taxelor pentru operatori.
Din punctul de vedere al sindicaliştilor, orice creştere a taxelor ar duce la scăderea traficului de mărfuri. Aceasta fiind principala sursă de venit a portului, s-ar ajunge la imposibilitatea de plată a salariilor şi, implicit, la disponibilizări.
Sindicaliştii au anunţat că vor suspenda lucrul timp de două ore de astăzi până miercuri inclusiv.
Aceştia au venit dotaţi cu aceleaşi fluiere, vuvuzele, tobe uriaşe metalice încropite din butoaie de tablă de două sute de litri, încărcătoare frontale stalowa wolla.
Pe pancartele lor scrie: Portul Constanţa rămâne la patria mamă, Portul Constanţa independent faţă de republica baronilor locali,  Portul Constanţa obiectiv strategic nu sambadrom local, Parfumul de trandafiri e la fel de amar ca sucul de portocale, Portul Constanţa e închis pentru vaporul cu baronii locali, Privatizarea autorităţii portuare<>, Portul Constanţa nu este poftă de baroni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii