Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a avizat propunerile de numire în funcţiile de conducere ale Secţiei judiciare penale din DNA

ro

05 Dec, 2016 13:43 1458 Marime text
Azi, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectelor de management şi susţinerea interviurilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerile ministrului justiției de numire în funcţiile de procuror şef, respectiv procuror şef adjunct ai Secţiei judiciare penale din cadrul Direcției Naţionale Anticorupţie - structura centrală,  a domnului procuror Cameluş Păduraru şi a doamnei procuror Carmen Doiniţa Bălăşoiu.
 
            Propunerile pentru numirea în funcţiile de procuror şef, respectiv procuror şef adjunct ai Secţiei judiciare penale din cadrul Direcției Naţionale Anticorupţie - structura centrală, a procurorilor menţionaţi, au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 14 noiembrie 2016.

            Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii