Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crucisatorul USS Monterey a ancorat in portul Constanta. Vezi imagini si video cu nava americana

ro

08 Jun, 2011 11:11 1544 Marime text
Crucisatorul american USS Monterey a acostat, luni, in Portul Constanta, unde va ramane timp de patru zile, in cadrul unui parteneriat intre Fortele Navale Romane si Fortele Navale Americane. Cu acest prilej, ambasadorul SUA in Romania, Mark H. Gitenstein, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi si presedintele Senatului, Mircea Geoana, au sustinut, marti, cate un discurs la bordul navei americane, potrivit Agerpres. Nava americana este echipata cu sistemul de aparare aeriana AEGIS, dislocarea ei reprezentand prima faza a abordarii adaptative in etape a scutului antiracheta, un element important pentru Romania, tara noastra acceptand sa gazduiasca interceptori in cadrul celei de a doua faze a programului.

'Vizita acestei nave, precum si demonstratia aeriana de maine (miercuri - n.r.) a echipei Thunderbirds la Mihail Kogalniceanu constituie doua exemple vizibile ale colaborarii zilnice care are loc in pregatirea comuna a marinarilor, infanteristilor marini, aviatorilor si soldatilor romani si americani, imbunatatind capacitatile ambelor natiuni si oferind in acelasi timp ocazia de a conlucra cu ceilalti parteneri ai nostri din zona Marii Negre. (...) Monterey indica in aceeasi masura si viitorul relatiei noastre. In septembrie 2009, presedintele Obama a anuntat un nou plan pentru apararea prietenilor si aliatilor nostri si a propriilor noastre forte dislocate in Europa prin intermediul abordarii adaptive in etape a sistemului de aparare antiracheta. Planul anuntat va utiliza tehnologii deja testate pentru a face fata amenintarii crescande a rachetelor balistice cu raza scurta si medie de actiune. A doua etapa a acestui plan va lua forma unei unitati de aparare antiracheta aici in Romania, la baza aeriana de la Deveselu', a afirmat, intr-o conferinta de presa, ambasadorul Mark H. Gitenstein.

Citeste mai mult si vezi video si foto cu nava americana pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8776215-video-crucisatorul-uss-monterey-ancorat-portul-constanta-vezi-imagini-nava-americana.htm
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii