Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Croația continuă să transporte migranți la frontieră chiar dacă Ungaria a construit un gard ghimpat

ro

19 Sep, 2015 13:43 1245 Marime text
 
După ce Ungaria a terminat instalarea unui gard de sârmă ghimpată pe 41 km de la frontiera sa cu Croația, autoritățule croate continuă să transporte migranți în acest loc.
 
Gardul construit de autoritățile ungare este menit să pună capăt fluxului de migranți care vor să ajungă în vestul și în nordul Europei, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de AFP.
 
„Gardul a fost terminat în noaptea de vineri spre sâmbătă”, a declarat pentru AFP Attila Kovacs.
 
Astfel, Budapesta a decis să instaleze un gard de sârmă ghimpată pe 41 km de teren, restul de 330 km ai frontierei între cele două țări fiind delimitat de râul Drava, dificil de traversat.
 
Însă în ciuda acestui fapt, Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera cu Ungaria, țară cu care nu are un acord asupra acestei chestiuni, a declarat astăzi presei prim-ministrul croat Zoran Milanovic, relatează AFP.
 
„Nu există un acord cu Ungaria” în chestiunea migranților, a spus Milanovic.
 
„Într-un fel i-am forțat să-i accepte pe refugiați, trimițându-i (la frontieră — n.r.) și vom continua să o facem”, a mai spus prim-ministrul, care a vizitat un centru de primire a migranților de la Beli Manastir care era aproape gol în cursul dimineții, potrivit jurnaliștilor.
 
De asemenea, șeful guvernului croat a subliniat că „potrivit estimărilor, între 75% și 80% dintre migranți intră prin insulele grecești. Este vorba despre oameni ale căror vieți nu sunt în pericol”.
 
„Ei sunt transportați de călăuze cu bărci pneumatice. Este o călătorie care este foarte scurtă și care poate fi împiedicată, dar Grecia nu o face în mod deliberat”, a mai adăugat prim-ministrul croat.
 
Zoran Milanovic a ținut să pună accentul pe faptul că țara sa, „Croația nu va deveni centrul de refugiați al Europei”.




Sursa foto: healthfitnessrevolution.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii