Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Cernera Criza refugiaților, un prilej pentru România să arate cu demnitate că este membră UE

ro

23 Sep, 2015 18:13 1463 Marime text
 
Remus Cernea a transmis un comunicat potrivit căruia, specifică faptul că problema crizei refugiaților este un prilej pentru România să demonstreze dacă își asumă sau nu, cu demnitate, statutul de membră a UE și valorile acesteia.
 
„Votul exprimat în Consiliul JAI de către vicepremierul Gabriel Oprea reprezintă o pată rușinoasă pe obrazul României. Practic, țara noastră s-a solidarizat cu Ungaria care ridică un gard la frontiera comună!
 O țară membră a Uniunii Europene este însă demnă de acest statut doar în măsura în care își asumă și obligațiile aferente. Or, în momentul în care criza refugiaților a devenit o problemă pentru uniune în ansamblul ei, gestul României de a refuza responsabilități mai largi este contrar spiritului solidarității de care ar fi trebuit să dea dovadă nu doar declarativ.”, a relatat Remus Cernea în comunicat.
 
„Drama refugiaților își poate găsi soluție doar dacă depășim conștiința naționalității noastre și o dobândim pe cea a umanității noastre. Nu pretinsele interese ale țării le apărăm atunci când ne exprimăm într-un mod refractar primirii unui număr mai mare de refugiați, ci facem doar un calcul meschin care nu ne face cinste pe plan moral și alterează relația cu partenerii din UE. Ar fi fost extraordinar și generator de respect pe plan internațional ca țara noastră să aibă o poziție diferită de cea a Ungariei, Cehiei și Slovaciei.
 Fac un apel la Președintele Iohannis șI la Guvernul României să se ralieze cu deplină solidaritate efortului făcut de țările UE. Nu este loc pentru egoism și clamarea unor ‘interese naționale’ într-o criză de o asemenea amploare!”, a continuat deputatul independent, Remus Cernea. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii