Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Criză în spitale! Lipsește vaccinul împotriva tuberculozei, stocurile sunt epuizate

ro

17 Sep, 2016 11:52 2260 Marime text
Unul dintre cele mai importante vaccinuri pentru bebeluşi lipseşte din spitale. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanţa spun că stocurile sunt epuizate şi aşteaptă dozele necesare de la Ministerul Sănătăţii. Situaţia îi revoltă pe părinţii. Acest vaccin nu se găseşte în farmacii, informează b1.ro.
 
La maternitatea de la Spitalul Județean Constanța se nasc, în medie, câte 10-12 copii pe zi, care ar trebui vaccinați în primele 48 de ore de când au venit pe lume.
 
Printre bolile extrem de periculoase care îi pândesc se numără şi tuberculoza. Copiii însă pleacă acasă fără vaccinul menit să îi protejeze de această boală necruţătoare, potrivit b1.ro.
 
Situația este aceeași și la spitalul din Medgidia, dar și în mai multe județe din țară. Nu doar maternitățile de stat sunt afectate, ci și multe dintre cele private. Părinţii sunt scandalizaţi, mai ales că acest vaccin nu se găseşte în farmacii.
 
Spitalele aşteaptă acum soluţii de la reprezentanții Ministerului Sănătății. Astfel de sincope în aprovizionare s-au mai produs și anul trecut, din cauza procedurilor de achiziție, mai scrie sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii