Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criză de sânge la Spitalul Judeţean Jandarmii constănţeni au mers astăzi să doneze la Centrul de Transfuzii (galerie foto)

ro

20 Aug, 2016 15:13 1870 Marime text
Mai mulţi jandarmi constănţeni, alături de inspectorul şef al IJJ Constanţa, colonelul Constantin Dima, au mers, în acestă dimineaţă, la Centrul de Transfuzii Sanguine, unde au răspuns apelului lansat de Spitalul Judeţean care se află în criză de rezerve de sânge.

Centrul Regional de Transfuzii din Constanţa şi-a prelungit săptâmâna acesta programul inclusiv până sâmbătă la ora 13:30, pentru ca şi cei care vor să devină donatori, dar nu o pot face în timpul săptămânii, să aibă o şansă de a ajuta.

Jandarmii constăţeni nu sunt la prima acţiune de acest gen. Angajaţii structurii au răspuns de fiecare dată apelurilor lansate de Centrul Regional de Transfuzii, când banca de sânge a fost în pericol de a rămâne fără rezerve.

Apelul pentru donatori este încă valabil, iar toţi cei care vor să-şi ajute semenii aflaţi în suferinţă, pot merge să doneze sânge, zilnic, între orele 7:30 - 13:30.

De asemenea, donatorii trebuie să aibă în vedere un set de reguli. Pot dona sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu suferă sau nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau afecţiuni cardiace.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă şi o adeverinţă de la medicul de familie din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inima sau neurologice.

Cu 48 de ore înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi consumul a minimum 500 ml de lichide.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii