Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristinel Niţoi, protectorul clanului Beinur, la un pas de libertate

ro

09 Nov, 2010 02:40 3875 Marime text

netoi_cristinel_adjunct_sef_politia_neptun_-_politisti.jpgDeşi este acuzat că ar fi acoperit fărădelegile unor clanuri din Constanţa, comisarul-şef Cristinel Niţoi ar putea scăpa din arest după mai puţin de o lună.

Comisarul-şef Cristinel Niţoi, acuzat că ar fi acoperit fărădelegile mai multor clanuri interlope care ajunseseră să facă legea în judeţul Constanţa - inclusiv ale celui condus de Nuredin Beinur (unul dintre cel mai puternice din ţară) - ar putea scăpa din arest după mai puţin de o lună.

Şi asta chiar astăzi, dacă magistraţii Curţii Supreme vor menţine decizia luată la finele săptămânii trecute de judecătoarea Nicoleta Grigorescu de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Niţoi despre el înşuşi: Sunt un interlop

Concret, probele adunate de anchetatori împotriva poliţistului - şi aflate, în mare parte, în dosarul de pe rolul CAB - arată că acesta îi ajuta pe membrii clanului "Beinur" să obţină bani frumoşi din cămătărie şi şantaj, protejând, în paralel, şi o grupare de traficanţi de carne vie, care ar fi "operat" pe relaţia România-Spania, dar şi o serie de afacerişti locali.

Magistratul a apreciat însă că ofiţerul nu reprezintă un pericol iminent pentru ordinea publică şi, prin urmare, poate fi judecat în libertate, sub control judiciar. Recursul formulat de procurori la decizia instanţei va fi judecat astăzi de magistraţii Curţii Supreme. Oricare ar fi însă hotărârea Curţii, anchetatorii, care au deja un nou set de probe, intenţionează să extindă cercetările şi să formuleze noi acuzaţii la adresa "omului legii" care se simţea mai bine în pielea interlopului, cum îi plăcea să-şi spună.

Cel puţin aşa au mărturisit nu doar apropiaţi ai săi, ci şi o parte dintre foştii lui colegi. Iar mărturiile acestora sunt confirmate chiar de stenograma unei discuţii purtate de comisarul-şef cu un afacerist constănţean pe care încerca să-l scape de un dosar penal întocmit în urma plângerii depuse de un fost angajat al omului de afaceri. Acesta din urmă afirmase, în faţa poliţiştilor, că fusese bătut crunt de patronul său, care-i şi luase din buzunar ultimii bani, vreo 300.000 de lei vechi.

"Niţoi Cristinel: Oamenii s-au dus la instituţiile statului, la...
Coman: Îhî...

Niţoi Cristinel: Îngrijiri medicale, la spital, la urgenţe, medicina legală, sunt nişte trepte care... Urmează să te chemăm şi pe tine, să vedem, să-ţi spui punctul de vedere.
Coman: Bine că mi-ai zis, că-l dau afară...


Niţoi Cristinel: Nu-l da afară, tu. (...) Păi da, mă, da putea să spună: «Am avut o altercaţie cu Niţoi sau cu Beinur». Unul dintre interlopii ăştia doi....
Coman: Ce escrocherii ai în capul ăla! La ce-ţi merge mintea. (...) Al dracu! (râde) Hai zi, ai vreo...?

Niţoi Cristinel: Deci, eu ţi-am zis, eu ţi-am zis ca s-o dau pe loviri şi alte violenţe, da' dacă omu spune că i-ai luat şi vreo douătrei sute de mii din buzunar... se transformă în tâlhărie (...) Da. Bine, hai că vedem! Să... Încadrarea. Acolo stăm: la încadrare.
Coman: Escroc ce eşti! Da. Bine, hai! Mersi! Îţi dau o bere pentru asta!".

"Iar discuţia e doar una dintre cele câteva zeci ataşate la dosar, mai mult decât relevante pentru modul în care comisarul aplica legea în Mangalia", au conchis surse din poliţie.

"Da putea să spună: «Am avut o altercaţie cu Niţoi sau cu Beinur». Unul dintre interlopii ăştia doi.",
CRISTINEL NIŢOI, comisar-şef, Poliţia Mangalia

MĂRTURII

Îngăduitor cu traficanţii

Ofiţerul Cristinel Niţoi s-a dovedit îngăduitor nu doar cu membrii clanului Beinur sau cu oameni de afaceri din judeţul Constanţa, ci şi cu alţi interlopi, membri ai unei grupări de traficanţi de carne vie, după cum au mărturisit chiar foştii săi colegi.

Şi atunci când interlopii se legau de subalternii comisarului-şef sau de apropiaţii a cestora, Niţoi se arăta mai mult decât îngăduitor cu infractorii. O dovedeşte chiar stenograma discuţiei purtată de poliţist cu un subaltern, aflată şi ea la dosarul de pe rolul instanţei. Concret, "Alex" i se plânge "şefului" că unul dintre membrii grupării de traficanţi i-ar fi făcut probleme prietenei sale.

"Alex: Prietena mea lucrează în Mangalia şi s-a dus p-acolo: «Băi, fată, c-am înţeles că nu-s de generaţia cu prietenu'... Că vreau să te scot, că te fac, că te alea». Şi conduce un BMW de-ăsta: CT-03-VLK.
Niţoi Cristinel: Ală e Vasilică, VLK vişiniu. Din banda lu Raim şi ei se cam ocupă cu racolări de fetiţe şi cu d-ălea. (...) Ai înţeles? Îl opreşti pe Vasilică în trafic şi-i spui, dacă e... (...) Bine, tată! Hai... Îl prinzi pe Vasilică şi-i zici lui, da?", îşi sfătuieşte şeful subalternul.

Sursa: Evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mangaliot 07 Dec, 2010 23:02 din pacate pentru el , ar fi o bucurie pentru toti mangaliotii . mai putin baieti lui beinur .raim si la toti mafioti din mangalia carora afacerile le infloreau pe vremea lui netoi . de care, pe noi oameni cinstiti nu cred ca ne va ajuta dumnezeu sa scapam !!! un nenorocit travestit in politist !!!
  • fane din baneasa 09 Nov, 2010 13:55 Trageti-i un glont in cap "din greseala" acestor interlopi si credeti-ma ca nu veti avea nici o remuscare si nici lumea nu-i va plange