Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Zgabercea contestat de protestatarii de la TVR. Iată de ce

ro

09 Oct, 2012 22:16 1999 Marime text

Conducerea televiziunii publice și-a ridicat în cap angajații. Toți s-au săturat de comenzile politice

Vidul legal de la TVR aruncă instituţia în aer. Aşa cum era de aşteptat, ieri, cu o zi înainte de termenul de depunere al fişei de înscriere pentru evaluare, angajaţii televiziunii publice au ieşit în curtea instituţiei. Aproape 500 de oameni şi-au strigat nemulţumirea considerând atât că măsurile întreprinse de management sunt ilegale, deoarece nu mai au nicio susţinere din partea Consiliului de Administraţie dizolvat în urma hotărârii CCR, cât şi pentru că, după cum susţin ei, tot planul de restructurare este o bătaie de joc.

Nemulţumirea salariaţilor s-a îndreptat împotriva lui Claudiu Săftoiu care, în urma hotărârii CCR nu ar trebui să mai conducă TVR. Când a văzut că i se cere demisia, Săftoiu a chemat jandarmii şi a spus că sub nicio formă nu are de gând să părăsească postul.

Mai mult, prin TVR circulă zvonul că oamenii au fost filmaţi şi că cei ce vor fi recunoscuţi în curte, vor fi primii concediaţi.

„Nimeni din presă nu a subliniat până acum că angajaţii TVR nu protestează pentru că nu vor restructurare. Suntem conştienţi că trebuie să aibă loc reduceri de personal”, a declarat un bărbat care lucreză de 15 ani în instituţie. „Nu vrem însă să se facă în bătaie de joc şi total ilegal. Mi se cere sămi dau demisia şi să solicit eu evaluarea. Este aberant”, adaugă el.

Mai mult, salariaţii se plâng că urmează să fie evaluaţi de persoane care nu au cunoştinţele necesare sau li s-a propus să solicite posturi pentru care nu au calificare. „Sunt redactor şi am un master în audio-vizual. Urmează să fiu evaluat de o persoană care lucrează la aprovizionare. Nici nu ştiu despre ce am putea să vorbim”, a spus pentru EVZ un alt angajat.

 Citeste AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii