Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Darie dă exemplu copiilor (video)

ro

24 Mar, 2011 01:23 2073 Marime text

Aveam odată în Dobrogea unele dintre cele mai mari plantaţii de pomi fructiferi din România. Timpul a trecut, iar acum caisele, cireşele şi merele se culeg mai mult din hipermarket. Sute de elevi de la ţară ajutaţi de angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa şi-au propus să schimbe situaţia şi au plantat într-o singură zi, trei mii de puieţi. Peste două primăveri, vor putea spune că au gustat fructe din pomii sădiţi de ei.

Câţi pomi fructiferi se pot planta într-o singură zi? Răspunsul ni l-au dat elevii din Oituz, Corbu, Săcele, Grădina, Istria şi Mihai Viteazu care, în câteva ore, au transformat mai multe terenuri virane în adevărate livezi.

Peste 3 mii de pomi fructiferi au fost sădiţi. În doi ani, aceşti puieţi vor da deja primele fructe.

Elevii au fost sprijiniţi de autorităţile locale, dar şi de reprezentanţii Consilului Judeţean Constanţa, iniţiatorii programului de reînfiinţare a livezilor. Anul trecut, peste 13 mii de pomi fructiferi au fost plantaţi. În această primăvară, numărul lor va sări de 17 mii.

Pomii fructiferi au fost plantaţi în special în jurul şcolilor şi grădiniţelor, iar fiecare elev a primit în îngrijire câte un exemplar. Iar roadele vor fi doar ale lor. În următorele zile caravana Consiliului Judeţean va ajunge şi la şcolile din restul judeţului.

Sursa: Reporterntv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii