Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Badea, administrator al SC Silvornamental SRL, reţinut de DNA

ro

11 Mar, 2015 16:59 3559 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 11.03.2015, ora 13:30, până la data de 12.03.2015, ora 13:30, a inculpatului BADEA CRISTIAN, administrator al S.C. Silvornamental S.R.L., cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:

-folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (4 infracţiuni),
-înşelăciune (4 infracţiuni),
-participaţie improprie la fals intelectual (4 infracţiuni) şi
-participaţie improprie la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale (2 infracţiuni).

În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – 2013, inculpatul Badea Cristian, în calitate de administrator al S.C. Silvornamental S.R.L., a folosit și prezentat, cu rea-credință, la dosarele privind cererile de plată înregistrate la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Dolj, documente false prin contrafacerea subscrierii, care conțineau date nereale și inexacte precum și declarații incomplete și inexacte, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeană, pentru campaniile aferente anilor 2010, 2011, 2012 şi 2013, în suma totală de 400.856,92 lei.

De precizat este faptul că, inculpatul Badea Cristian a determinat alte persoane, care au comis faptele fără vinovăţie, să întocmească în fals o parte din înscrisurile folosite la fraudarea acestor fonduri.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului Badea Cristian i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 12 martie 2015, la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii