Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crin Antonescu PNL este pregătit să revină la guvernare şi nu se teme că şi-ar pierde identitatea prin constituirea USL

ro

19 Mar, 2011 15:55 949 Marime text

Partidul Naţional Liberal este pregătit să revină la guvernarea României, a declarat, sâmbătă, preşedintele PNL, Crin Antonescu, în debutul Congresului în care Organizaţia Naţională a Femeilor Liberale (ONFL) îşi va alege un nou preşedinte.

'Suntem pregătiţi ca atunci când vom veni la putere, împreună cu partenerii noştri, să transformăm statul într-un partener pentru cetăţean, un stat responsabil pentru acest lucru. Vom face economia să meargă, iar România, dintr-o ţară aflată în derută, să redevină o ţară demnă de poziţia ei în UE, o ţară care să fie locul speranţelor celor tineri. Vom face aceste lucruri pentru că avem o identitate', a spus Antonescu.

El a explicat că, în contextul politic actual, constituirea Uniunii Social Liberale (USL) a fost necesară fiindcă atât liderii liberali, cât şi cei ai Partidului Social Democrat (PSD), au conştientizat faptul că o alternativă la 'regimul Băsescu' poate fi asigurată numai prin unitate.

De asemenea, Crin Antonescu a subliniat faptul că liberalii nu s-au temut nicio clipă că şi-ar putea pierde identitatea prin constituirea USL.

'Această construcţie politică este necesară acum şi în viitorii ani. Am convingerea că atât noi, liberalii, cât şi liderii actuali ai social-democraţiei româneşti înţelegem că bătălia politică ce trebuie dată nu este un cenaclu, o bătălie între cluburi de idei, o bătălie între lozinci, ci o bătălie pe care o putem da în comun, astfel încât viaţa politică din România, administraţia românească, statul român să se îndrepte spre o cale normală. Ne-am aliat cu un partid de stânga pentru că nu ne temem că ne-am putea pierde identitatea, pentru că o avem. Acest partid reclamă identitatea sa istorică', a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a acuzat faptul că prin constituirea USL, actuala putere a găsit prilejul de a lansa împotriva liberalilor o 'campanie fără precedent'. 'Direcţiile acestei campanii sunt două - că PNL s-a dus spre stânga, abandonând valorile liberalismului, şi că PNL este un partid nereformat. În ce priveşte a doua acuzaţie, i-am auzit pe fruntaşii pedişti spunând că dânşii sunt singurul partid care îşi pune problema unei reformări', a mai spus preşedintele PNL.

Sursa: http://www.agerpres.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii