Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Cretinii dracului”, blestemul Romaniei

ro

16 Jan, 2011 15:43 1730 Marime text
"M-am saturat de mizeriile omului tau din port. El, seful ANAF Constanta si cel cu feribotul sunt toti intelesi. ...cretinii dracului!". Aceste vorbe care "ne doare" au fost rostite de Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si au fost adresate senatorului PD-L de Constanta, Mircea Banias. Ele sunt cuprinse intr-o discutie interceptata si aflata in dosarul returnarilor ilegale de TVA "UCM Resita".

In aceasta cauza, omul de afaceri libanez Said Baaklini este acuzat ca a incercat sa obtina ilegal 60 de milioane de euro din bugetul statului, cu ajutorul senatorului PD-L Mircea Banias, fratele directorului tehnic al Administratiei Portului Constanta. Presa spune ca omul cu feribotul ar fi finul d-lui Banias.

Ce ne spune, de fapt, Anca Boagiu? Ca exista o adevarata retea cu terminatii puternice de "cretinii dracului" in port, in politica si la ANAF, retea prin care era drenat banul public. Caci daca d-na Boagiu a ajuns sa se sature inseamna ca meniul servit de la Constanta nu a fost o noutate. Si daca ne aducem aminte, aceeasi doamna Boagiu acuza jaful pe care l-a descoperit in societatile feroviare la preluarea mandatului de la Radu Berceanu. Probabil ca daca am fi avut un caz SNCFR si vreo interceptare in cadrul sau (nu e timpul pierdut), am fi aflat despre alti "cretinii dracului".

De fapt, toata tara a ajuns sa fie impanzita de "cretinii dracului". Acum sunt ai PD-L, UNPR si UDMR. Dar in 2009 si in vremea guvernarii Nastase erau si ai PSD. Dupa cum in timpul guvernarii Tariceanu "cretinii dracului" erau liberali.

Cine sunt ei, de fapt? Sunt politicienii si functionarii corupti, dar si clientii politici, fie cei asezati in functii inalte doar pentru a umple buzunarele proprii, ale protectorilor si pusculita de partid, fie oameni de afaceri agreati care, in schimbul unor comisioane, sunt recompensati copios din banii publici. Exista cretini marunti si cretini ministeriali, cretini cu pantaloni si cu fuste, cretini vizibili sau discreti, unii chiar surpriza.

Cati cretinii dracului or fi in CNADNR, cati or fi in Regia Padurilor, cati or fi in politica, sub nume de cod "banias", "ridzi" sau "voicu", cati or umple birourile din ministere, cati conduc ministere, cati or fi in Politie sub numele de cod "soric", cati or fi la Finante, in ANAF, in societatile energetice, in instantele de judecata, in Sanatate? Doar gandindu-ne la acesti "cretini" care rod constiinciosi la banul public ne ia ameteala.

Din timp in timp DNA mai scoate cate unul de urechi din marele borhot politico-mafiot si ni-l arata. Uneori doar cu aratatul ramanem, caci ii salveaza "cretinii" din Justitie. Oricum raman ceilalti, cu mult prea multi in absolut toate zonele cu acces la banul public.

Aceasta retea transpartinica de "cretinii dracului" este principala responsabila pentru situatia in care se afla Romania. De la situatia economica precara, la masurile de austeritate care au devenit inevitabile anul trecut, de la mortii de pe sosele, la esecul Schengen.

Din nefericire, nu avem absolut nicio sansa sa scapam de ei, caci nicio putere nu este dispusa sa renunte la ei. Nu face decat sa inlocuiasca "cretinii" fostei puteri cu propriii "cretini". Sunt sacrificati doar "cretinii" cu mult prea cretini, adica cei care aduc beneficii mai mici decat prejudiciile de imagine.

Iar cand se mai gaseste cate o Monica Macovei care pericliteaza in mod real reteaua de "cretini", este anihilata urgent, caci politica fara ei inca nu a fost inventata in Romania.

Sursa: 2blackjack1.wordpress.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • voinea 16 Jan, 2011 12:37 stavrosito, opreste-te, se vor intoarce toate impotriva ta!
  • jojo 16 Jan, 2011 12:01 asta e raspunsul la decizia CNSEL?