Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sebastian Lăzăroiu Cred că se pregăteşte cea mai urâtă înşelătorie din ultimii 25 de ani

ro

08 Mar, 2015 13:57 1293 Marime text
Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, consideră că, prin modificările iniţiate în Parlament la legile electorale, „se pregăteşte cea mai urâtă înşelătorie din ultimii 25 de ani", informează România TV.

Comisia parlamentară de Cod Electoral a finalizat, joi, proiectul de lege privind alegerile locale, stabilind, printre altele, că preşedinţii consiilor judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret din rândul consilierilor judeţeni. Totodată, comisia a decis că se va reveni la votul pe liste la alegerile parlamentare, relatează România TV.

"Cred că se pregăteşte cea mai urâtă înşelătorie din ultimii 25 de ani. Cred că politicienii au resurse inepuizabile de minciună şi cinism.

Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral a bătut deja palma pentru votul pe liste şi numărul de circumscripţii. Circumscripţia diaspora va avea 7 parlamentari.

Acestea fiind stabilite, deja nu cred că se va mai opune cineva votului prin corespondenţă. Pentru că nu mai contează dacă votează un milion sau trei milioane de români din afara graniţelor. Ponderea lor în Parlament e fixă: 1,6 la sută sau 7 mandate. Spre comparaţie, un milion de voturi din ţară cumpărate cu găleţi vor valora 70 de mandate de parlamentar.

Când se va trage linie vor spune: aţi vrut vot prin corespondenţă? v-am dat. Puteţi să votaţi şi de două ori fiecare, că tot 7 mandate de parlamentar aveţi alocate. Şi nu uitaţi, PNL e deja complice la înşelătoria asta. Pentru că au votat cot la cot cu PSD decupajul circumscripţiilor. Singura corectură care se mai poate face este ca voturile românilor din afară să fie alocate circumscripţiilor electorale în care au adresa din buletin. Dar n-o să vedeţi aşa ceva", scrie Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook.


Sursa: România TV
Sursa foto: ziuaveche.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii