Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costel Păduraru, condamnat şi închis pentru ultraj

ro

16 Jul, 2015 11:01 1922 Marime text
 
Poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri al IPJ Constanţa l-au  identificat pe raza municipiului pe Costel Păduraru, urmărit național, condamnat la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ultraj, conform mandatului emis de Judecatoria Constanța. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Poliţiştii rutieri l-au depistat, exact în urmă cu un an, într-o noapte de iulie 2014, conducând un autoturism pe strada Sănătăţii, din Năvodari, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat). Recalcitrant, acesta a refuzat categoric să fie transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei, aşa cum cere legea.
 
Surpriza cea mare au avut-o poliţiştii abia după ce au verificat numele individului în baza de date. Aşa au aflat că suspectul, Costel Păduraru, se afla sub control judiciar. Astfel că acesta a fost reţinut imediat, pe bază de ordonanţă, pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, instanţă care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ulterior a scăpat de arrest şi a rămas sub control judiciar.
 
Costel Păduraru este o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor. În septembrie 2013, el a fost arestat preventiv după un scandal provocat în zona Gării din municipiul Constanţa. Totul s-a întâmplat într-o noapte când, beat fiind, a agresat, împreună cu un prieten de pahar şi de năravuri, doi poliţişti care patrulau în zonă şi care l-au luat la întrebări.
 
După intrarea în vigoare a noului Cod penal, magistraţii l-au eliberat din arest preventiv şi a primit măsura arestului la domiciliu. Ulterior, a scăpat şi de această restricţie, fiind cercetat în continuare sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi municipiul Constanţa. Măsură pe care el a încălcat-o anul trecut, concomitent cu bifarea unui alt şir de infracţiuni: conducere sub influenţa alcoolului şi refuzul de recoltare a probelor biologice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii