Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corneliu Stroe va fi condus, mâine, pe ultimul drum

ro

12 Jun, 2017 14:29 2902 Marime text
Corneliu Stroe, care a trecut în lumea umbrelor sâmbătă noapte, în urma unui infarct, va fi condus pe ultimul drum, mâine. Slujba de înmormântare se va ţine începând de la ora 14.00 la biserica Sf. Ioachim şi Ana (zona stadion Badea Cârţan).

Corneliu Stroe îşi va dormi somnul de veci la Cimitirul Municipal.

Între 1981-2005 a fost membru al duoului „Creative” împreună cu Harry Tavitian, cu care a participat la multe festivaluri de jazz din România: Sibiu, Galați.

Pe Corneliu Stroe fanii jazz-ului îl cunosc negreşit. Un profesionist desăvârşit, inovator, care a dus jazz-ul pe culmile Europei, aplaudat de iubitori ai genului şi nu numai. A descoperit muzica prin trupa Beatles, căreia i-a rămas dator prin faptul că l-a împins spre cariera muzicală, după cum spunea artistul într-un interviu acordat ZIUA de Constanţa. 

Între anii 1981 şi 2005, Corneliu Stroe a fost membru al duo-ului Creative, împreună cu Harry Tavitian, alături de care participă la multe festivaluri de jazz din România, cum ar fi cele de la Sibiu sau de la Galați. Corneliu Stroe a mai colaborat cu Ovidiu Lipan, Jazzographics, Blues Community, Aromanian Ethno Band, Mike Godoroja & Blue Spirit, Vasile Șeicaru, Foxy Lady Band, Direcția 5, Pasărea Colibri, Nightlosers, Puiu Pascu, Johnny Răducanu, Alexandru Andrieș, A.G. Weinberger.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii