Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corneliu Dobriţoiu „România va deveni ţintă în planificarea armamentelui greu din Rusia”

ro

17 Oct, 2015 23:45 1806 Marime text
 
Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a afirmat în această seară că „retorica” lui Vladimir Putin este una de tip „război rece” şi a arătat că Rusia poate ataca România „oricând nuclear”.
 
„Retorica lui Putin nu este nouă, este una de tip război rece. Aş vrea să le împrospătăm memoria cu extinderea NATO. Când NATO s-a extins, după ultimul val de extindere, când am devenit şi noi aliaţi, înalţii oficiali de la Moscova au declarat că România va deveni ţintă în planificarea armamentelui greu din Rusia. Adică putem să fim atacaţi oricând nuclear. E clar că domnul Putin vrea să mascheze unele probleme uriaşe economice grave”, a spus Corneliu Dobriotoiu, la postul de televiziune Antena3.
 
„Putin adoptă aceeaşi linie de gândire ca Stalin. El face ce crede el că este bine pentru popor, nu ceea ce este chiar bine pentru rus”, a continuat Dobriţoiu.
 
„NATO s-a angajat ca, pe etapele de extindere, cu noile ţări, să nu angajeze infrastructura de comandă a NATO, ca semn de bunăvoinţă către Moscova, care să demonstreze că alianţa are caracter defensiv. Ce a făcut Putin? Ne-a ameninţat, prin interpuşi, că vom deveni adversar strategic al Rusiei”, a subliniat fostul ministru al apărării. 



Sursa foto: aktual24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii