Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4 Copiii de la „Grădinița Groazei“, amendați pentru neprezentare (video)

ro

23 Sep, 2016 08:50 3705 Marime text
Echipe feminine de jandarmi, însoțite de psiholog și un asistent social au mers astăzi acasă la familiile copiilor presupus maltratați de educatoarele și îngrijitoarele de la grădinița Micul Regat. Aveau misiunea de a-i aduce pe micuți la sediul Judecătoriei Constanța, unde astăzi are loc un nou termen în dosarul supranumit „Grădinița groazei“. 

„Săptămâna aceasta au fost trimise către instituția noastră mandate de aducere pentru executare, mandate de aducere pentru minori, într-un dosare care are termen de judecată astăzi. S-a acționat în situația de față cu maximă atenție pentru a minimiza un stres suplimentar pentru minori și pentru părinții acestora. S-a acționat cu personal feminin, cu autoturism neinscripționat, fără girofaruri sau alte însemne oficiale. Colegele au fost însoțite de personal calificat de la Direcția Județeană de Asistență și Protecția Copilului.
 
S-a acționat în conformitate cu prevederile legale. Au fost situații diverse. Într-un caz s-a prezentat un certificat medical pentru un copil, au fost părinți care nu au fost găsiți la domiciliu și se pare că vor veni reprezentanții legali la instanță“, declară un reprezentant al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.

Reamintim faptul că decizia judecătorului Bogdan Arhip de a-i aduce pe copiii de nici 8 ani la audieri cu duba a stârnit un val de indignare atât din partea părinților implicați, cât și a opiniei publice. Familiile copiilor l-au recuzat pe magistratul Arhip și l-au reclamat la CSM. Până acum, inspecția judiciară nu a luat nicio măsură împotriva sa.

UPDATE 4, ora 12:36:
Unul dintre apărătorii uneia dintre inculpate cere citarea în instanță a medicului care a emis adeverința medicală în baza căreia unul dintre copii nu s-a prezentat la termenul de astăzi.

„Este suficientă citarea medicului. Eu am cerut doar să aducă dovada că a înregistrat în registrul de consultații. Pentru că poate fi emisă o adeverință care să nu fie trecută într-un registru de consultație, iar atunci înseamnă că avem de-a face cu o infracțiune“, a spus avocatul Alexandru Niță, reprezentantul în instanță al uneia dintre inculpate. 

„În atenția părinților care obstrucționează justiția, ar fi bine să citească articolul 271 din Codul Penal care spune că împiedicarea fără drept a instanței să efectueze un act procedural este infracțiune. Așa că opoziția asta atât de vehementă nu este cea mai potrivită“, a continuat avocatul. 

UPDATE 3, ora 12:26:
În tot acest timp, judecătorul Arhip privește într-un punct fix în partea superioară a sălii de judecată. Nu privește către nicio persoană aflată în sală.
 
Ședința de judecată a fost suspendată până la soluționarea cererii de recuzare. 


UPDATE 2, ora 12:15:
Copiii care ar fi trebuit aduși astăzi la Judecătoria Constanța pentru audieri, nu au mai ajuns. Asta după ce părinții s-au împotrivit și au luat decizia de a se prezenta doar ei la instanță, fără cei mici.
 
În acest context, instanța a dispus amendarea copiilor cu 500 de lei fiecare, pentru neprezentare. De asemenea, au fost emise noi mandate de aducere pentru termenul fixat pe 14 octombrie. Dacă nici atunci nu se vor prezenta, sancțiunea va crește la 1.000 de lei. 

Unul dintre copii este bolnav. Avocatul familiei sale a depus o adeverință medicală în acest sens. Judecătorul Bogdan Arhip a dispus citarea medicului care a eliberat adeverința medicală pentru acest copil.

„Mi se pare o exagerare. Nu pot să înțeleg acest exces de zel. Nu este necesară audierea medicului“, susține avocatul părinților, Marius Mocanu.

„Dosarul nu se va soluționa până când nu vor fi audiați martorii“, a spus judecătorul Alexandru Bogdan Arhip.

Totodată, un avocat al apărării susține că se încearcă tergiversarea procesului. 

UPDATE 1, ora 11:11:
Din moment în moment, la Judecătoria Constanța trebuie să înceapă ședința de judecată în cadrul căreia vor fi audiați și copiii de la Micul Regat. În urmă cu puțin timp, la instanță a ajuns și directoarea instituției. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii