Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii cu însemnele Statului Islamic şi cu arma în mână, pe reţelele sociale

ro

20 Jul, 2015 22:54 1022 Marime text
 
Se pare că există un nou trend printre militanţii jihadişti. Un membru al grupării Statul Islamic, care şi-a îmbrăcat băieţelul pentru a-i semăna întocmai, şi-a făcut selfie. Potrivit Business Insider, tatăl băieţelului din imagine se numeşte Artyom, e din Kazakhstan şi şi-a fotografiat fiul purtând o bandană pe care se poate vedea shahada (în alb), simbolul islamic al credinţei. Fotografia a fost publicată pe o reţea de socializare din Rusia, în urmă cu câteva zile.
Artyom nu e singurul militant jihadist care a publicat fotografii cu copii purtând însemnele Statului Islamic pe reţelele sociale. Publicarea unor astfel de fotografii a devenit un adevărat trend printre recruţii Statului Islamic care vin din Federaţia Rusă şi Asia Centrală. Copiii sunt folosiţi pentru a demonstra că sunt "buni jihadişti ai Statului Islamic".  Alţi militanţi postează fotografii cu copiii lor de câţiva ani şi scriu sub fotografii că aceştia sunt viitorii mujahedini. În multe cazuri, cei mici sunt îmbrăcaţi pentru a arăta apartenenţa la SI şi ţin în mână arme.
Un alt militant IS, Mansur Shishani, a fost fotografiat în mai pozând alături de un copil care pare a fi al său, pe nume Askkhab. Ambii ţin în mână arme.
Copiii sunt folosiţi şi pentru a recruta. Mesajul pe care doreşte SI să-l transmită viitorilor recruţi: până şi copiii iau parte la luptă şi sunt mai "bărbaţi" decât cei care stau acasă şi nu se înrolează. Un alt militant IS a postat o fotografie în care apare un copil care ţine o armă. Sub ea a scris: "Unde sunt bărbaţii? În numele lui Allah, dacă eşti bărbat, ridică-te şi salvează comunitatea musulmană!"
Business Insider nu relatează ce s-a întâmplat cu Askhab, însă menţionează că Statul Islamic consideră copiii recruţilor drept proprietăţile sale şi refuză să lase femeile ai căror soţi au fost ucişi în luptă să părăsească teritoriul, în afară de cazul în care nu îşi lasă copiii în urmă.
 
Sursa foto: businessinsider.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii