Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Reprezentanţii TSD preiau ideea. Copaci îmbrăcaţi cu haine în parcul de la gară (galerie foto+video)

ro

24 Jan, 2016 14:39 3702 Marime text
 
Cei care au trecut astăzi prin parcul din zona gării au putut observa că unii copaci au fost "îmbrăcaţi" cu haine specifice sezonului rece. Unii arbori au avut mai mult "noroc". Pe ramurile lor au fost agăţate şi ghete de iarnă.

Numai că, această acţiune nu a avut ca scop protejarea copacilor de gerul de afară. Obiectele de îmbrăcăminte şi încălţămintea  agăţate de ramurile arborilor erau destinate persoanelor nevoiaşe şi oamenilor străzii.

UPDATE ora 15.15:

Deocamdată, acţiunea nu a  fost revendicată de nimeni. În schimb, în aproximativ 15 minute, membri ai organizaţiei de tineret a PSD Constanţa, în frunte cu preşedintele filialei Costin Răsăuţeanu, vor ajunge în parcul de la gară pentru a continua acţiunea demarată, cel mai probabil, de o societate civică. Potrivit lui Răsăuţeanu, acţiunea TSD se numeşte "Îmbracă un suflet", a început astăzi şi va fi derulată până pe 30 ianuarie inclusiv. În jurul orei 14.30, la sediul partidului, tinerii social-democraţi strânseseră 31 de paltoane, 25 de hanorace, 27 de geci, 39 pantaloni, fesuri, fulare, pulovere, şosete şi alte obiecte de îmbrăcăminte de iarnă. " Mergem în parcul din zona gării unde vom pune în copaci obiectele de îmbrăcăminte şi câte un mesaj pentru persoanele nevoiaşe şi cele fără adăpost. apoi ne vom deplasa la adăpostul de pe strada Soveja ca să lăsăm din hainele colectate celor care sunt găzduiţi aici. Ceea ce va rămâne am decis să le ducem copiilor nevoiaşi din mediul rural", a declarat pentru ZIUA de Constanţa, preşedintele TSD Constanţa, Costin Răsăuţeanu.

Menţionăm că prima acţiune de acest gen a avut loc în Bulgaria. Ideea a fost preluată şi la noi în ţară, de organizaţii nonguvernamentale din diverse zone, săptămâna trecută fiind derulată o acţiune de acest gen în parcul din faţa Sălii Sporturilor.

UPDATE ora 16.15:

Contactat telefonic, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a afirmat că tinerii liberali derulează alte acţiuni şi, cel puţin până în prezent, nu au preluat ideea vecinilor din Bulgaria. Cât priveşte copacii îmbrăcaţi cu haine înainte de venirea juniorilor social-democraţi, Dragomir a menţionat că gestul nu a aparţinut tinerilor PNL aceştia fiind ocupaţi cu o acţiune de amploare care se desfăşoară la Iaşi.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii