Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dean Thompson „Cooperăm cu România pe statul de drept, lupta împotriva corupției și terorismului”

ro

29 Jun, 2015 18:01 1338 Marime text
 
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la București, Dean Thompson, a declarat, astăzi, că SUA și România, state care celebrează 135 de ani de relații diplomatice, cooperează în prezent pe subiecte legate de lupta împotriva corupției, a terorismului, dar și pe teme legate de statul de drept, informează Agerpres.

„Astăzi, 135 de ani mai târziu, prietenia noastră este doar mai profundă și mai puternică. Națiunile noastre continuă să colaboreze strâns pentru a înfrunta cele mai dificile provocări mondiale. De exemplu, cooperăm în cadrul unor programe și pe subiecte legate de statul de drept, lupta împotriva corupției și lupta împotriva terorismului. În plus, am avut numeroase schimburi academice în și din țările noastre, într-o mulțime de domenii precum guvernarea corporativă, administrația publică și traficul de persoane. Mai mult, națiunile noastre sunt pline de diversitate și ne străduim să avem politici incluzive și suntem mândri de acest lucru, recunoscând faptul că diversitatea este unul dintre cele mai mari atuuri ale noastre", a spus Thompson, la vernisajul expoziției "135 de ani de relații diplomatice România-SUA".

El a arătat că cele două state rămân unite și își exprimă angajamentul pentru egalitate, securitate și libertate.

„Această seară este o celebrare a incredibilei, puternicei și îndelungatei prietenii dintre poporul american și poporul român", și-a încheiat discursul diplomatul american.




Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii