Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conturi bancare, autoturisme de lux, terenuri şi case. DIICOT le-a stricat planurile. Cum acţiona un grup infracţional

ro

13 Jul, 2016 16:51 1915 Marime text
Astăzi,  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava- Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 19 percheziții domiciliare (din care 18 pe raza judetului Suceava si una pe raza judeţului Harghita) în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016, pe raza municipiului Rădăuţi  a acţionat un grup infracţional organizat format din 22 de suspecți  a cărei activitate infracţională a constat în comercializarea de  substanţe cu efect psihoactiv, se arată într-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanţa.

 S-a reţinut că liderul grupării a comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise (ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe), cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracțional organizat au fost sprijiniți, în activitatea lor infracţională, de către partenerele de viață (soţii şi concubine).

 În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeți”, care au comercializat  substanţele  interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 de lei 40 de lei.  

În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere era de peste 300.

 În urma cercetărilor efectuate în cauză  au fost efectuate  un număr de 10 constatări în flagrant privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste 8 kilograme de astfel de substanţe, se mi arată în acelaşi comunicat.

În același registru, au fost identificate bunuri imobile achiziționate sau construite de către liderii grupului infracțional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în insulele Marshall, Belize și Ungaria în care aceștia au trimis sume importante de bani.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii