Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control judiciar pentru procurorul Daniel Bucur, acuzat de trafic de influență și luare de mită

ro

04 Mar, 2016 10:30 1594 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 3 martie, față de inculpatul Daniel Bucur, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, județul Prahova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Daniel Bucur trebuie să respecte următoarele obligații:
 
a)      să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti,  ori de câte ori este chemat;
b)      să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei;
c)      să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)      să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e)      să nu exercite funcţia de procuror, în exercitarea căreia a săvârşit faptele;
f)     să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar
g)     să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
 
Inculpatului Daniel Bucur i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu      rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Sursa foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii