Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale IGPR Evaziune fiscală în porturile maritime româneşti de la Marea Neagră

ro

08 Dec, 2014 13:55 897 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR au desfăşurat, în perioada 19 noiembrie-5 decembrie, o acţiune în porturile maritime din judeţul Constanţa, în urma căreia echipele de control au constatat 13 infracţiuni şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 61.300 de lei.
 
Conform IGPR, acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse accizabile, precum şi pentru descoperirea importurilor de mărfuri contrafăcute.
 
Acţiunile s-au desfăşurat în toate cele patru porturi maritime: Constanţa, Constanţa Sud-Agigea, Mangalia şi Midia. Echipele de control au efectuat 32 de controale în urma cărora au fost verificaţi 28 de agenţi economici, 11 containere cu marfă şi 70 de mijloace de transport marfă.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 13 dosare penale, pentru care sunt cercetate 17 persoane. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 37.000 de lei şi a fost recuperat în integralitate.
 
De asemenea, echipele de control au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 61.300 de lei. Totodată, a fost luată măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a unor bunuri în valoare de 61.200 de lei.
 
Printre infracţiunile constatate se numără neînregistrarea în contabilitate a unor venituri obţinute din comercializarea de alcool, activităţi comerciale ori activităţi în domeniul lucrărilor de construcţie.

Sursa foto: arhivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii