Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale după bacalaureat Profesori din Constanţa ar putea fi cercetaţi penal

ro

10 Nov, 2011 22:30 993 Marime text

Corpul de control al MECTS a solicitat inspectoratelor şcolare din Mehedinţi şi Ilfov să sesizeze procurorii pentru a cerceta 134 de cadre didactice, legat de fraude constatate la bacalaureat, alte 38 urmând să fie cercetate disciplinar

Astfel, în urma reevaluării prin sondaj a unor lucrări, Corpul de control al MECTS a solicitat Inspectoratului Şcolar al Judeţului Mehedinţi să sesizeze procurorii pentru cercetarea a 72 de cadre didactice, pentru fraude, a spus joi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Pentru alţi 24 de profesori evaluatori din Mehedinţi s-a solicitat cercetarea disciplinară.

Totodată, Corpul de control a cerut Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov să sesize procurorii pentru fraude constatate în cazul a 62 de profesori. Pentru alte 14 de cadre didactice din Ilfov, s-a dispus cercetarea disciplinară.

"În urma unor controale ale Corpului de Control al ministrului, MECTS a cerut Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului Şoclar Judeţean Giurgiu evalurea activităţii manageriale a unor directori de la Colegul «Sf. Sava» din Bucureşti şi a directorilor de la Grupul Şcolar «Mihăileşti» şi «Miron Nicolescu», ambele din judeţul Giurgiu", a precizat joi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

El a spus că au fost efectuate inspecţii de evaluare instituţională, care vizează întreaga activitate dintr-o unitate de învăţământ din judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti şi trei din Teleorman.

Totodată, Corpul de control a cerut cercetarea disciplinară a cadrelor didactice din cinci unităţi din judeţul Constanţa şi două din Bucureşti.

În plus, echipa MECTS a făcut inspecţii de specialitate la nivel preşcolar într-o şcoală din Buftea şi a dispus monitorizarea procesului instructiv-educativ de către inspectorul şcolar în trei unităţi din judeţele Ilfov şi Călăraşi şi municipiul Bucureşti, precum şi într-o unitate de învăţământ din Giurgiu.

Ministrul a precizat că echipa de control a constatat şi unităţi de învăţământ în care sunt respectate normele de bună conduită şi Legea educaţiei.

Funeriu a amintit că, în urma anchetei efectuate de Parchetul Tribunalului Botoşani asupra încălcării metodologiei de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului din 2010, au fost sancţionate 55 de cadre didactice, sancţiunile mergând de la deschiderea dosarului de urmărire penală până la amenzi penale.

Controalele vor continua, a subliniat ministrul Educaţiei.

http://www.mediafax.ro/social/controale-dupa-bacalaureat-134-de-profesori-din-mehedinti-si-ilfov-ar-putea-fi-cercetati-penal-8959789
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii