Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale de amploare în toată România înaintea Sărbătorilor Pascale. Cinci tone de carne confiscate

ro

16 Apr, 2016 13:44 1488 Marime text
 
Peste 400 de polițiști de la investigarea criminalității economice acționează astăzi în toată țara pentru verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice Sărbătorilor Pascale, potrivit unui comunicat transmis de IGPR.
 
În ultimele două zile, la nivel național, echipele de control au ridicat sau indisponibilizat peste cinci tone de carne și produse din carne, aproape 2.800 de litri de alcool și au constatat aproape 300 de infracțiuni.
 
Astfel, polițiștii împreună cu specialiști ai ANSVSA, ANPC și ai altor instituții cu atribuții în domeniul asigurării calității și siguranței produselor alimentare, au verificat legalitatea activităților comerciale desfășurate și modul în care comercianții respectă normele referitoare la informarea corectă a populației cu privire la mărfurile expuse.
 
De asemenea, echipele de control au avut în vedere depistarea produselor alimentare și a mărfurilor contrafăcute ori falsificate și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, legume-fructe și băuturi alcoolice.
 
La cele peste 600 de acțiuni organizate pe parcursul celor două zile au participat, în medie 3.200 de polițiști, peste 400 de la investigarea criminalității economice, peste 1.700 de ordine publică, aproape 600 de polițiști rutieri, aproximativ 300 de la transporturi, restul polițiștilor fiind de la alte formațiuni de poliție.
 
În urma activităților desfășurate au fost constatate 297 de infracțiuni, dintre care 38 de fapte de evaziune fiscală. De asemenea, au fost aplicate peste 6.800 de sancțiuni contravenționale, peste 1.000 dintre acestea fiind pentru fapte de natură economică, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de peste 3.100.000 de lei.
 
„Totodată, au fost confiscate circa 1.500 de kilograme de carne și produse din carne, 550 de kilograme de pește și produse din pește și aproape 2.600 de litri alcool și produse alcoolice. Pe parcursul acțiunii au indisponibilizate peste 3.500 de kilograme de carne și produse din carne și peste 200 de litri de alcool și produse alcoolice.
 
Vă reamintim că ieri, poliţiştii SICE, împreună cu reprezentanţi ai ANSVSA Constanţa şi ANPC Constanţa , au efectuat o acţiune pe linia combaterii activităţilor comerciale ilicite, în municipiul Constanţa, Piaţa Griviţei Constanţa.
 
Citește și: Alertă -Sute de kilograme de carne confiscate de polițiști din Piaţa Griviţei din Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii