Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale poliției pentru verificarea comerțului cu pește, înaintea Sărbătoilor Pascale (video)

ro

23 Apr, 2016 16:49 2583 Marime text
 
Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR au aplicat în această dimineață, în urma unei acțiuni în Piața Obor, din București, 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 de lei comercianților de pește și produse din pește
 
De asemenea, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” și cei din Tulcea și Galați au constatat 10 infracțiuni, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 60.000 de lei și au ridicat peste 500 de kg. de pește și produse din pește, în urma unei acțiuni desfășurate în municipiul Galați.
 
În această dimineață, polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice - IGPR și inspectori ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură au desfășurat o acțiune de control în Piața Obor, pentru verificarea comerțului cu pește și produse din pește.
 
În doar o oră, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, prevăzute de O.U.G.23/2008, privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 50.000 de lei.
 
De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” și cei din cadrul inspectoratelor de poliție județene Tulcea și Galați au desfășurat o acțiune pentru combaterea comerțului ilicit cu pește și produse din pește, pe raza municipiului Galați.
 
Polițiștii au efectuat 16 controale, dintre care 6 la societăți de comercializare a peștilor și produselor din pește și 10 la persoane fizice autorizate.
 
În urma controalelor, au fost constatate 10 infracțiuni, prevăzute de O.U.G.23/2008, privind pescuitul și acvacultura pentru care sunt cercetate 15 persoane și au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.300 de lei.
 
De asemenea, polițiștii au ridicat 522 de kg. de pește și produse din pește, dintre care 32 de kg. de sturion, specia nisetru, precum și 4,5 kg. de icre de crap.
 
Valoarea produselor confiscate  este de aproximativ 26.000 de lei.
 
La activități au participat și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor și inspectori din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.
 
Acțiunea se înscrie în acțiunile desfășurate la nivel national, aprobate de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, și dispuse de șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, pentru menținerea siguranței publice, protejarea cetățenilor împotriva activităților economice ilicite și combaterea evaziunii fiscale, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.  
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii