Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă procesul în care Zanfir Iorguș a fost chemat în instanță de Consiliul Local şi Primăria Mangalia

ro

22 Jul, 2015 12:13 2512 Marime text
 
La Tribunalul Constanţa a avut loc, ieri, un nou termen în procesul pe care Consiliul Local Mangalia, Municipiul Mangalia prin primarul Cristian Radu și Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Mangalia i l-a intentat lui Zanfir Iorguș, proces ce are ca obiect acțiune în răspundere delictuală. Ieri, magistraţii au amânat procesul până în 16 septembrie.
Fostul primar al oraşului Mangalia, Zanfir Iorguş, mai are un proces. Alături de fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş, el a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, în stare în libertate. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite.
  „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Zanfir Iorguş, la data faptelor, primar al municipiul Mangalia, judeţul Constanța, şi Paul Liviu Botaş, la data faptelor, viceprimar al municipiul Mangalia, judeţul Constanța, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată“, se arată în comunicatul DNA remis cotidianului ZIUA de Constanţa.
În urmă cu opt ani, au organizat o licitaţie pentru construirea unui obor de animale, o investiţie pentru care nu aveau aprobarea Consiliului Local şi care, de fapt, nu a fost realizată. Prin urmare, plăţile au fost făcute „în mod nelegal“, bugetul local fiind prejudiciat cu aproape 500.000 de lei, susţin procurorii DNA.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2006 - 4.10.2007, inculpatul Iorguș Zanfir, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit și respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziție publică conform OUG nr. 34/2006, pentru executarea obiectivului de investiții Obor de animale. Executarea lucrării nu avea aprobarea Consiliului Local, iar plățile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.
În acest dosar, a fost impus sechestru asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, care-i aparţin lui Zanfir Iorguş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii