Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Containere cu jucării contrafăcute în Portul Agigea

ro

02 Apr, 2014 15:14 1798 Marime text
Inspectorii vamali au descoperit peste 11.000 de jucării şi 960 de compleuri tricotate pentru copii susceptibile a fi contrafăcute.

Un control efectuat asupra unui container sosit la data de 17 februrarie în Portul Constanţa Sud (Agigea), a dus la depistarea unor jucării cu o valoare de piaţă de 203.340 de lei. Jucăriile (avioane, laptop-uri, aparate foto, puzzle-uri, jocuri electronice tetris) sunt susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală. De asemenea, la data de 06 februarie a fost efectuat controlul total asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială din judeţul Ilfov. Cu această ocazie, inspectorii vamali au descoperit mărfuri contrafăcute cu o valoare de piaţă de 48.000 de lei. Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care au participat la săvârşirea faptei.

În cele două cazuri s-au întocmit dosare penale şi sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii