Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consulul României la Lisabona, revocat din funcție de premierul Mihai Tudose

ro

28 Aug, 2017 18:22 1719 Marime text
Consulul României la Lisabona a fost revocat din funcție de premierul Mihai Tudose, din cauza unui incident în care au fost implicați turiști români blocați pe aeuroport. Anunțul revocării din funcție a fost făcut public pe pagina de Facebook a premierului Mihai Tudose. 

”Am luat legătura cu turiștii români blocați pe aeroportul din Lisabona, cu autoritățile guvernamentale din Portugalia și cu MAE și sper să rezolvăm situația în cel mai scurt timp posibil. Am primit promisiuni că, în intervalul 17:00 - 17:30, o aeronavă TAP, cu turiștii români, va decola din Lisabona. În caz contrar, avem pregătită o aeronavă TAROM să-i aducem acasă.
Nu în ultimul rând, am cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situația. Rolul unui consul este să protejeze în statul de reședință interesele cetățenilor români și să acorde ajutor și asistență.
Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetățeni români nu au avut parte de asistență corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor, toți cei în măsură să prevină apariția unor astfel de situații neplăcute să își facă datoria așa cum trebuie” - se arată în mesajul primului ministru. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii