Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Voicu, liderul Asociaţiei Revoluţionarilor Phoenix Eu pot doar să întreb-De ce i-ai dat, dom’le, certificat lui Fane Englezu? Sau lui Săceanu?

ro

23 Feb, 2011 02:50 7177 Marime text

4688-336659-revolutionar.jpgLibertatea v-a prezentat, ieri, declaraţiile incendiare ale Cameliei Voicu (37 de ani), care il acuza pe soţul ei, Constantin (71 de ani), liderul Asociaţiei Phoenix, din Constanţa, că vindea certificate de revoluţionar unor persoane care plăteau comisioane grase. Replica soţului: "Domnule, ce s-o mai ascundem, 85% din revoluţionari sunt falşi".

Camelia Voicu a dezvăluit că pentru a scăpa de plata pensiei alimentare, bărbatul ei s-a oferit să o facă revoluţionar cu acte în regulă, după ce a intrat în posesia a 10 astfel de documente în alb emise de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR). Beneficiile posesorului unui certificat sunt, printre altele, o indemnizaţie lunară de 2.400 de lei, plus alţi 100.000 de lei ca plăţi restante din perioada 2004-2010. Femeia spune că a refuzat, de frică să nu fie prinsă de anchetatori pentru această ilegalitate, mai ales că la Revoluţie avea doar 14 ani şi nu participase la evenimente.

Prieteni importanţi la Bucureşti

Ea a povestit că la Constantin Voicu veneau o mulţime de oameni, care îi dădeau bani pentru a pune mâna pe certificatele de revoluţionar.

"De asemenea, la rândul lui, şi el dădea bani. Am auzit, la un moment dat, şi un nume: Lazăr Maior. Mai mult, în urmă cu câţiva ani pregătise, pentru persoane de la Bucureşti, vreo 500 de lei şi alte cadouri pentru că trebuia să primească, în calitate de revoluţionar, nişte spaţii şi terenuri în Constanţa", a declarat Camelia.

Ea îşi aminteşte că soţul ei se lăuda că este prieten cu foşti parlamentari precum Constantin Bebe Ivanovici, Codrin Ştefănescu, Emil Cutean, Lazăr Maior sau fostul secretar de stat, Petrişor Morar. După ce a răspuns acuzaţiilor soţiei, pe care a făcut- o "infractoare", Constantin Voicu a recunoscut, pentru Libertatea, cum stă treaba cu "mafia certificatelor".

Libertatea: Poate cineva să devină revoluţionar dacă nu are sprijin de la Bucureşti, de la SSPR?
Constantin Voicu: Nu, în nici un caz. Trebuie să aibă doar sprijinul secretarului de stat, al ministrului secretar de stat şi al preşedintelui de comisie...

Pe ei îi acuzaţi că sunt principalii decidenţi...
Nu, şi ei sunt duşi de cei mititei. Eu ce pot să fac, decât să mă duc să-i întreb: "De ce i-ai dat, dom'le, certificat lui Fane Englezu? Sau lui Săceanu (n.r. - doi cunoscuţi interlopi din Constanţa)". Ai auzit de Săceanu? Cel mai mare bişniţar, turnător la Securitate. El are certificat de luptător remarcat!

Citeşte mai departe pe http://www.libertatea.ro/stire/constantin-voicu-liderul-asociatiei-phoenix-dezvaluie-ca-85-din-revolutionari-sunt-falsi-323560.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vecinul 23 Feb, 2011 09:03 si begali edvinci are acte false trase la xerox la dosar
  • nu mai inteleg..... 23 Feb, 2011 07:21 Ce acte dovedesc ca au participat la revolutie? am fost in vartejul acela.nu am beneficiat de nimic chiar daca am fost unul dintre cei care au mentinut linistea si ordinea intr-o primarie din orasul meu.Cei mentionati in articol ce au facut???Cred ca nu m-am murdarit in mocirla in care au produso cei care aveau sa fie asa zisi promotori ai FSN in orasul meu, Mi-ar place sa povestesc ziua aceea de 21-22 dec 1989 si facatura asa zisilor revolutionari din orasul meu.
  • CATA-CT 23 Feb, 2011 06:09 IN 1989 21-26 DECEMBRIE AM FOST LA REVOLUTIE PE STRAZILE CONSTANTEI IN CELE MAI FIERBINTI LOCURI :PREFECTURA,CET,GARA (CHIAR IN TIMPUL SCHIMBULUI DE FOCURI ) DAR NU AM FOST SA CER CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR CA NU AVEAI LOC DE SMECHERI IESITI DIN CASE DUPA REVOLUTIE !!! ACUM CAND VAD CE SE INTIMPLA SI VAD CUM SAU LUAT CERTIFICATELE DE REVOLUTIONAR INTREB : CUM SI IN CE CONDITII POT INTRA IN POSESIA UNUI CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR IN MOD CORECT ???