Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constantin Niţă, audiat în Dosarul Referendumului

ro

06 Mar, 2015 09:11 1717 Marime text
Fostul ministru Constantin Niţă a ajuns în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în Dosarul Referendumului, informează romaniatv.net.

Un nou termen în dosarul „Referendumul” , în care este judecat ministrul Liviu Dragnea, are loc azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit Agerpres.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut la un termen anterior audierea că martor a premierului Victor Ponta şi a 18 coordonatori judeţeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţă şi autoritatea să în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având că scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

UPDATE, ora 12.25

La audieri a ajuns azi şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. la ieşirea de la audieri,a cesta a declarat ”Am discutat despre ce îmi amintesc din ziua votului la referendum. Despre acele sms-uri și modul in care ne-am organizat. Este exact același lucru pe care l-am făcut și la alegerile locale, l-am făcut și la alegerile generale din 2012 și la europarlamentarele din 2014 și la prezidențialele din 2014”, conform b1.ro.

Fostul ministru al Energiei Constantin Niță a fost reținut în declarații la ieșirea de la audieri. ”Nu are rost.... Nu sunt lucruri spectaculoase”, le-a spus Niță jurnaliștilor.


Sursa foto: business24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii